Додијељене “Еми” награде у Лос Анђелесу: “Игра престола” на побједничком постољу

Агенције
Додијељене “Еми” награде у Лос Анђелесу: “Игра престола” на побједничком постољу

Популарна серија “Игра престола”, са рекордне 32 номинације, освојила је награду “Еми” за најбољу драмску серију, на свечаном уручењу ових признања у Лос Анђелесу.

На 71. додјели телевизијских награда “Еми” хумористичка серија “Fleabag” је проглашена најбољом у категорији комедије. Серија је добила награду за најбољу глумицу (Фиби Волер-Бриџ) и најбољи сценарио. Награде које је покупила су биле право изненађење што се овогодишње додјеле тиче.

Најбољи глумац у категорији драмске серије је Били Портер за улогу у серији “Pose”. Најбоља глумица у тој категорији је Џоди Комер за улогу у “Killing Eve”.
Награду за најбољу мини-серију је добио “Чернобиљ”. Овај “ХБО” хит однио је и награду за најбољи сценарио за мини-серију или филм, док је режисер “Чернобиља” Јохан Ренк добио награду за режију у тој категорији.

“Еми” за најбољи телевизијски филм добило остварење “Black Mirror: Bandersnatch”.

Признање за најбољу режију драмске серије отишло је у руке Џејсона Бејтмена, творца серије “Озарк”.

Што се осталих награда за “Игру престола” тиче, глумац Питер Динклиџ добио је признање у категорији за најбољу споредну мушку улогу у драмској серији, у којој је ова серија имала још двије номинације, а серија је освојила и неколико признања у осталим категоријама.

Најбоља глумица у истој категорији је млада глумачка нада Џулија Гарнер из серије “Озарк”. Најбоља глумица у мини-серији је Мишел Вилијамс, док је Џарел Џером оставио најјачи утисак на жири својом улогом у серији “Када нас виде”, о петоро тинејџера из Харлема чији се живот претвори у пакао када их лажно оптуже за брутални злочин. 

За споредне улоге у комедијама “Еми” су добили Алекс Борстајн и Тони Шалхоб, обојица за серију “ Чудесна госпођа Мејзел”. У овој комедији појавили су се и глумци Лук Кирби, те Џејн Линч, који су добили награде за најбоље гостујуће глумце у серијама пуним хумора. 

За најбољи ријалити програм проглашена је серија “Queer Eye”.

“Игра престола” већ неколико година заредом била је на трону и проглашена је најбољом драмском серијом, освојивши награду “Еми” у тој категорији.
Награде “Еми” се додјељују за најбоља телевизијска остварења и сматрају се еквивалентом престижног “Оскара".

 

Награде у бројкама

    “Игра престола”: 12

    “Чернобиљ”: 10

    “Чудесна госпођа Мејзел”: 8

    “Free Solo”: 7

    “Fleabag”: 6

    “Љубав, смрт и роботи”: 5

    “Saturday Night Live”: 5

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана