Добротворна организација принца Харија имала губитак прошле године

Танјуг
Foto: Агенције

ЊУЈОРК- Донације за добротворну организацију "Арчевел", принца Харија и његове супруге Меган, опале су за 11 милиона долара прошле године и фондација је имала губитак, показује пореска пријава.

Пријава поднијета америчким пореским органима показује да је фондација Харија и Меган забележила дефицит од 674.485 долара због наглог пада донација, објавио је Тајмс.

Фондација је 2021. године добила 13 милиона долара, укључујући 10 милиона долара од једног донатора, али је та сума прошле године пала на два милиона долара, показује пријава.

Донације од прошле године биле су од два појединачна донатора од којих је сваки дао по милион долара, а њихов идентитет није откривен.

"Арчевел" је основан у октобру 2020. године након што су Хари и Меган отпочели живот у САД, а још има нето имовину од 8,34 милиона долара.

 Документ, који је поднијет пореској служби, показао је и да је извршни директор фондације Џејмс Холт прошле године добио велико повећање плате.

Холт је прошле године добио плате у износу од 207.405 долара, уз бонус од 20.000 долара, а током 2021. од плата је зарадио 59.846 долара.

Холт је један од пет запослених у фондацији, а Хари и Меган не примају плату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана