Ђорђе Давид: ''Треба да га је срамота што је то урадио Бори, нећу му се више никад јавити!''

ГС
Ђорђе Давид: ''Треба да га је срамота што је то урадио Бори, нећу му се више никад јавити!''

Рок пјевач Ђорђе Давид говорио је за Курир о легенди рокенрола која нас је напустила, Бори Ђорђевићу.

- Бора је неко ко је био један од петоро људи у мом животу који је имао врло јак утисак на мене и који ме је озбиљно отровао рокенролом. Знам само да ми је рекао када сам дефинитивно ушао у рокенрол да морам бити свјестан да сам ставио себи крст на леђа који морам да знам да носим иначе ће ме прикуцати за земљу, а само из истрајности и снага којом ћу тај крст на леђима носити ће ме довести до онога што се зове задовољство и резултат. Шта је резултат у рокенролу? То је да ти људи вјерују и да људи коначно почну да те вреднују без обзира шта о теби мисле приватно и да ли уопште о теби мисле приватно.

Предложио је да се Бори Ђорђевићу у част организује концерт гдје би разни извођачи изводили пјесме Рибље чорбе:

- Ево једна идеја. Мислим да је Бора заслужио да сви људи који су из рокенрола, прије свега овде у овој нашој Србији треба да се организују и да се направи један добар концерт гдје ћемо заједно са члановима Рибље чорбе изаћи и одсвирати све оно што Бора јесте урадио и све оно чиме Бора васпитавао генерације како својим композицијама тако и својим стиховима.

Изразио је жаљење због поступака појединих музичара током периода који је Бора провео у болници у Љубљани.

- Оно што мене лично боли као човјека са којим се до прије двије недјеље интензивно дописивао - размијењивали смо видео клипове, а шта друго, него нешто што је предмет смијеха - то је однос јавности, али нарочито полууспјелих и неуспјелих музичара који су знајући јако добро да је Бора човјек који има свој став почели на један бестидан начин, нељудски начин да каче умрлице оног тренутка када је по хиљадити пут свој политички став показао - рекао је Давид и додао:

- То су људи које је дефинитивно корона оштетила на врло озбиљан начин и људи који су у музици били дефинитивно неостварени, а које је он такође васпитавао као и гомиле генерација. Мислим да треба да их буде срамота! Ту има и људи које негдје рокенрол препознаје. То су чланови неких бендова као што су "Eyesburn", алудирам на бубњара, човјек коме се више никада у животу јавити нећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана