Ђоковић ће постати почасни Будванин

Агенције
Ђоковић ће постати почасни Будванин

Будва - Будванска власт и опозиција први пут у протеклих годину били су једногласни - основали су комисију за спровођење поступка проглашења најбољег српског тенисера Новака Ђоковића почасним грађанином.

Иницијативу да број један свјетског тениса постане почасни грађанин Будве покренули су из Социјалистичке народне партије (СНП) крајем јула, након што се Ђоковић вјенчао на Светом Стефану. У еуфорији око свадбе вијека, која је медијски потресала комплетан регион, идеја је наишла на одобрење и градских власти.

За предсједника комисије именован је шеф одборничког клуба СНП-а Мијомир Пејовић, који је и иницирао приједлог, а чланови су Марко Вуковић из Демократске партије социјалиста (ДПС) и Ђорђије Вујовић, функционер Демократског фронта (ДФ).

Вујовић је на вјенчању Ђоковића био и свједок, јер је пракса општине Будва да осим матичара испред градске управе присуствује и један одборник.

- Признат је у цијелом свијету и као личност која шири љубав међу људима, подстиче солидарност и изузетно доприноси развоју свијести за унапређење вриједности демократског друштва - наводи се у образложењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана