Десет познатих људи за које нисте знали да су усвојени

Глас Српске
Десет познатих људи за које нисте знали да су усвојени

Да ли сте знали да су неки од најпознатијих и најбогатијих људи на свијету као дјеца били усвојени, а неки од њих никада нису ни упознали своје биолошке родитеље? Тешко дјетињство је овим људима само дало мотив више да успију у животу, а ви провјерите колико заправо знате о познатима.

 1. Мерилин Монро

Мерлинку је још као дијете напустила мајка удовица па је ова холивудска икона већи дио свог дјетињства провела по хранитељским породицама.  

2. Бил Клинтон

Клинтона је такође родила мајка удовица па је као дијете послат да живи са баком и дједом. Он је тек други предсједник у историји САД-а који је био усвојен (први је био Гералд Форд).  

3. Џон Ленон

Отац славног Битлса је нестао у акцији док је служио у морнарици. Његова мајка није била у стању да се брине за њега, па је малог Џона усвојила тетка.

4. Нелсон Мандела

Након очеве смрти, Нелсона је са девет година усвојио Јонгинтаба Далиндјебо, активни регент Тембу племена у Јужној Африци.

5. Реј Лиота

Овај лош момак је усвојен када је имао само шест мјесеци. Тек након 40 година, Лиота је ангажовао приватног детектива који је успио да пронађе његову биолошку мајку, док свог оца и даље није упознао.  

6. Ричард Бартон

Са седамнаест година је Ричарда Џенкинса желио да усвоји директор школе Филип Бартон, међутим нешто се искомпликовало у папирологији па до званичног усвајања никада није ни дошло. У сваком случају, млади Ричард је легално променио презиме у Бартон и кренуо у освајање кинематографије. 

7. Стив Џобс

Стивов биолошки отац је био Абдуфатах Јандали из Сирије. Његова тадашња дјевојка је била Џоан Шибле, али су се њени родитељи противили њиховој вези па су будућег оснивача Епла по рођењу усвојили Пол и Клара Џобс.  

8. Едгар Алан По 

Едгар Алан по је рођен 1809, али је његова мајка умрла након годину дана, а отац је напустио породицу. Мали Едгар је морао да живи са хранитељском породицом у Вирџинији.  

9. Мајкл Беј

Режисер Трансформерса је као дијете усвојен, а добар дио младости је провео тражећи своју биолошку мајку. Иако и даље не зна ко му је отац у шали често говори да Стивен Спилберг и Џери Брукхејмер дјеле његову “креативну ДНК”.

10. Франсис Мекдорманд

Звијезда култног филма “Фарго” је рођена у Чикагу, али је одрасла у Питсбургу, након што су је усвојили канадски свештеник и медицинска сестра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана