Депардје у Бечићима, вечерас са Ђукановићем

Агенције
Депардје у Бечићима, вечерас са Ђукановићем

Париз - Француски глумац Жерард Депардје, од скора руски држављанин борави од данас у Црној Гори, јављају црногорски медији.

Депардје данас није дошао на суђење у Паризу.

Депрадје је у Француској оптужен да је возио у пијаном стању, а полицијски извори у Паризу су рекли да је глумац отишао у Црну Гору.

Депардје би, према тим изворима, требало да у раним поподневним сатима приватним хеликоптером дође до хотела Сплендид у Бечићима где ће се задржати кратко вријеме.

Црногорски портал Аланитика пише да ће Депардје бити смјештен у Бечићима и да ће му домаћин бити министар културе Црне Горе Бранислав Мићуновић, да ће се током вечери сусрести и са црногорским званичницима, међу којима ће бити и премијер Мило Ђукановић. 

Глумац је раније рекао да у Црној Гори има пријатеље и послове, а Црну Гору је поред Белгије и Русије помињао као земљу чије држављанство може да добије. 

Депардије је прошле недјеље добио руско држављанство, а од недавно живи у Нешину, белгијском мјесту недалеко до границе са Француском како би избјегао плаћање пореза у својој земљи. 

Депардје је иначе данас требало да се појави у суду у Паризу.

Он је раније признао да је возио свој скутер под дејством алкохола и данас би добио нижу новчану казну и неколико казнених поена, да се појавио пред судом.

Овако, због непојављивања сада би могао да буде изведен пред кривични суд и добије новчану казну од 4.500 евра и евентуално затворску казну до двије године. 

Звијезда филмова “Сирано де Бержерак” и “Астерикс и Обеликс” ухапшен је на кратко у Паризу у новембру пошто је пијан пао са скутера. 

Депардје је јуче био на додјели Златне лопте у Швајцарској послије викенда у Русији. 

Депардјеово руско држављанство посљедњи је ударац у јавном сукобу глумца и француске Владе због високих пореза за богате. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана