Депардје: Обожавам Русију

Агенције
Депардје: Обожавам Русију

Москва - Легендарни француски глумац Жерар Депардје рекао је да му је драго што је добио руско држављанство и да воли Русију, те обећао да ће почети да учи руски језик, преносе агенције.

- Да, јесам затражио пасош и драго ми је да сам га добио - рекао је Депардје у писму руским новинарима, које је објављено на вебсајту руске федералне телевизије Канал 1.

Он је у писму истакао да обожава Русију.

- Обожавам вашу земљу, Русију, ваш народ, вашу историју, писце и културу, као и ваш начин размишљања - написао је Депардје.

Он је навео да ће, ако буде живио у Русији, радије боравити у неком малом селу, него у великом граду као што је Москва, пренијела је агенција РИА Новости.

Депардје је, такође, имао само ријечи хвале за Путина.

Из Кремља је јуче саопштено да је руски предсједник Владимир Путин потписао декрет којим се Депардјеу додјељује држављанство Русије.

Депардје се недавно одрекао француског држављанства и настанио у белгијском пограничном граду Нешину.

Његова одлука да се пресели у Белгију услиједила је након најаве владе да ће примијенити мјеру повећања пореза за богате на 75 одсто - за оне који годишње зарађују више од 1,3 милиона долара.

У Русији је на снази линеарни порез на промет од 13 одсто.

Француски глумац није странац у Русији.

Депардје је 2011. године играо свештеника Григорија Распућина у француско-руској копродукцији.

Он је прошле године посјетио и Чеченију, гдје је присуствовао прослави 194. годишњице града Грозног, заједно са чеченским лидером Рамзаном Кадировим, који је тада позвао Депардјеа да ту живи.

Кадиров је јуче на “твитер” налогу похвалио одлуку Путина и поновио позив Депардјеу.

Замјеник руског премијера Дмитриј Рогозин, такође, је поздравио одлуку Путина, рекавши да би то могло привући више добростојећих странаца у Русију.

- Запад мало познаје наш порески систем. Када сазнају више, онда можемо очекивати масовну имиграцију богатих Европљана у Русију - написао је Рогозин на свом “твитер” налогу.

Шеф комисије за натурализацију у белгијском парламенту Жорж Деламањ рекао је да Депардје може да задржи белгијску дозволу боравка и поред руског пасоша.

- Као руски држављанин, он сигурно може да остане у Белгији, биће му потребне неке визе, али за кратко вријеме може остати овдје - рекао је Деламањ Ројтерсу.

Депардје још није затражио белгијско држављанство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана