Депардје: И даље сам Француз

Агенције
Депардје: И даље сам Француз

Париз - Француски глумац Жерар Депардје одбацио је тврдње да је прихватио руски пасош да би побјегао од пореза у Француској и истакао да је, иако ће можда тражити белгијско држављанство, он још Француз, преносе агенције.

- Имам руски пасош, али и даље остајем Француз и вјероватно ћу имати и белгијско држављанство - рекао је Депардје.

Он је рекао да би, да је желио да избјегне скупљаче пореза, то давно учинио.

Депардје (64), један од најпознатијих глумаца у Француској, појављује се у више од 150 филмова.

Он је у центру оштре дебате о порезу након што је француска социјалистичка влада покушала да напуни “државне кофере” великим порезом за богате.

Депардје је изазвао критике и увреде након недавне одлуке да се пресели у сусједну Белгију, гдје су порези за богате нижи.

Након што га је француски премијер Жан Марк Еро назвао “патетичним” и “непатриотом” Депардје је средином децембра послао отворено писмо у коме је рекао да ће да врати пасош и број социјалног осигурања.

У међувремену, Депардје се појавио у Русији, гдје је прихватио пасош који му је лично уручио предсједник Владимир Путин.

Говорећи из Цириха на маргинама церемоније додјеле награде за најбољег фудбалера, Депардје је рекао да су неки богаташи из домена филма и забаве давно, још прије двије деценије, напустили Француску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана