Дензел Вошингтон:Мајка ме је спасила од дроге и криминала

Aгенције
Дензел Вошингтон:Мајка ме је спасила од дроге и криминала

Лос Анђелес - Педесетосмогодишњи глумац је одрастао у њујоршком Бронксу и каже да му је мама Ленис много помогла да не заврши у затвору као његови тадашњи пријатељи. Мајка га је васпитала на прави начин, спасивши га од дроге и криминала.

У разговору за новине "The Sun" Дензел Вошингтон је рекао: "Одрастао сам у Бронксу и дружио се с погрешним друштвом – три момка са којима сам проводио вријеме у крају су завршила у затвору, а један је умро од дроге".

- Нисам ишао у школу и вријеме сам проводио на улици. Учитељица из школе је рекла мојој мајци: ‘Он је паметно дијете - водите га одавде", рекао је Дензел.

- Мајка је имала увид с ким се дружим и знала је куда то води. Не знам шта би било са мном да није било моје мајке. Не знам – али сигурно не бих живио овакав живот какав имам.

Дензел је срећан што је захваљујући мајци и учитељицином савијету, наставио да се школује и ишао на факултет, а касније завршио и глуму. Школовање је било темељ за успјешну холивудску каријеру, која му је донијела чак два Оскара.

Дензел је још рекао: "Желио сам да наставим да се школујем, јер сам схватио колико је то важно. Ишао сам на факултет и Академију за глуму. Већ сам имао скоро тридесет година када сам почео да се бавим глумом. То је било нешто у чему сам уживао, али је било тешко зарадити од тога за живот. То је оно што доноси бављење глумом. Да би био глумац све што је потребно је да кажеш: "Ја сам глумац". То је можда најтужнија ствар када је ријеч о глуми. Зато има тако много бијесних, фрустрираних људи који шетају Холивудом без икакве обуке и без посла".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана