Деми Мур брине о слоновима

Глас Српске
Деми Мур брине о слоновима

Деми Мур је повела битку за заштиту циркуских слонова током свог путовања кроз Грузију. Наиме, она је позвала тамошње политичаре да пораде на отклањању "рупа" у закону. Ради се о томе да се у циркусу користе куке за дисциплиновање животиња, што је забрањено у било којим другим околностима, али када је у питању циркус ту је направљен пропуст у закону.

Глумица је за америчке медије дала писмену изјаву у којој је навела да се више нигдје не користе куке за дисциплиновање слонова, укључујући и зоолошки врт у Aтланти, а ни неко друго оружје.

- Надам се да ће се ово правило примјењивати у циркусима, јер слонови заслужују наше поштовање, љубазност и заштиту.

Мур је, иначе, члан PETA-е, организације која се бави заштитом угрожених животиња.

- Видјела сам да су слонове тукли металним предметима, тешким шипкама на чијем се врху налази шиљак. То је све рађено са циљем да се они присиле да изводе одређене трикове, који су јако болни и бесмислени. Прошле године је требало да буде уведена забрана за коришћење ових кука, али је оборена само због једног гласа - изјавила је Мур.

За права животиња предано се залаже и чувена глумица Брижит Бардо, која је недавно покренула кампању којом би спријечила религиозна убиства животиња у Француској.

Ова 76-годишња филмска легенда постала је прави борац за животињска права, па је прошле године тако интервенисала да буду укинуте борбе бикова у Шпанији и сезона лова у Канади.

Почетком године своју пажњу усмјерила је на клање животиња у традиционалним јеврејским и исламским ритуалима. Бардо је основала организацију која носи њено име, а са још шест других настоји да стане поменутој појави у крај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана