Дејли мејл плаћа Меланији Трамп због оптужби за пословну пратњу

Агенције
Дејли мејл плаћа Меланији Трамп због оптужби за пословну пратњу

Америчка прва дама Меланија Трамп прихватила је извињење и обештећење од издавача британског дневника Дејли мејл, који је износио непровјерене гласине о њој из времена док се бавила моделингом.

Трампова је тужила Дејли мејл (Daily Mail) у Великој Британији и Мејл онлајн (Mail Online) у САД због чланка из августа 2016. године. Њен адвокат је, у одбрани, изјавио да је тај текст угрозио њену пословну способност и склапање нових послова, засновано на њеном статусу "успjешне пословне жене".

Британски дневник је, у поменутом чланку, објавио да је Меланија Трамп раније пружала услуге пословне пратње, али је касније повукао тај чланак.

Двије стране су, у заједничкој изјави, саопштиле да је писање Мејла било засновано на нетачнима изјавама да је Трампова "пружала услуге које су биле више од обичног моделинга" и договориле се о намирењу трошкова штете чији износ није наведен.

Трампова је тужбу поднијела у фебруару, тражећи одшету од 150 милиона долара. Неименовани извор агенције Ројтерс је саопштио да је вриједност обештећења нижа од три милиона долара, укључујући судске трошкове.

Договор подразумева и објављивање извињења у коме ће писати "Прихватамо да су оптужбе на рачун госпође Трамп нису биле тачне, због чега их повлачимо".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана