Де Ниро отвара ресторан Нобу на Светом Стефану

Агенције
Де Ниро отвара ресторан Нобу на Светом Стефану

У склопу хотелског комплекса Свети Стефан Милочер 17. јуна биће отворен јапански ресторан "Нобу" у Краљичиној столици. Чувени ресторан отвориће Роберт де Ниро

"Adriatic Properties" ће у наредне три године уложити више од 100 милиона евра у изградњу новог хотелског комплекса на Краљичиној плажи и осталих пропратних садржаја, рекао је Јанис Маркогијанис, представник те компаније.

Закупац Светог Стефана, Милочера и Краљичине плаже градиће луксузни комплекс с пет звjездица, који ће имати 60 хотелских соба и 66 апартмана, унутрашње и базене на терасама, спа, библиотеку, теретану и бистро кафе. Осим хотела, "Adriatic Properties" ће у оквиру друге фазе пројекта саградити конференцијски и шопинг центар, унутрашњи паркинг, хелидром, два тениска терена и плажни бар.

Нови хотел функционисаће по кондо принципу, што значи да ће 66 апартмана бити у приватном власништву, а власници ће их издавати хотелу. Апартмани ће бити коришћени као хотелске собе макар десет мjесеци годишње, како налаже закон.

Друга фаза пројекта почела је 2012. изградњом спа центра, вриједног 10 милиона евра, а који је са близу 3.000 квадрата највећи на обали. Он је потпуно оперативан отворен за све госте са стране, а биће у употреби и након завршетка комплетне друге фазе. Претходно је у оквиру прве фазе, која је обухватила реконструкцију Виле Милочер и острва Свети Стефан, "Adriatic" инвестирао више од 90 милиона евра.

Он истиче да је већина клијената која посјећује Свети Стефан из Америке и Европе, али у посљедње време имају све више гостију из Азије, претежно из арапских земаља.

Говорећи о инвестицијама у хотел "Маестрал" у Пржну, који је крајем прошле године преузео власник "Adriatic Propertiesа", Маркогијанис је казао да се још ради на инвестиционом плану.

"Покушавамо да урадимо што више како би хотел био оперативан током предстојеће сезоне. Након септембра, наставићемо веће радове. До слиједеће сезоне хотел ће бити спреман", навео је Маркогијанис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана