Данас и сутра концерти Џенана Лончаревића и "Освајача"

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ФОЧА - На платоу Аква-парка "Ушће" у Фочи вечерас ће концерт одржати поп-фолк пјевач из Србије Џенан Лончаревић, што ће бити први од два бесплатна концерта које локална управа организује у оквиру пројекта прекограничне сарадње са црногорском општином Плужине "Туризам, адреналин и рафтинг авантура - ТАРА".

На истом мјесту, публику ће сутра забављати крагујевачки бенд "Освајачи", а на оба концерта као предгрупа наступиће бенд "Веселе осамдесете", такође, из Крагујевца.

Концерт ће почети у 21.00 час.

Службеник општине Фоча Игор Ћурчић рекао је да је након Плужина, гдје су организовани концерти "Галије" и Мирослава Илића, на реду и слична забава у Фочи.

"Било је планирано и најављено да други дан наступи група `Кербер`, али се пола чланова бенда разбољело, па ће их замијенити `Освајачи`, такође познат и добар бенд. Добри су извођачи, чини се да ће нас и вријеме послужити, улаз је бесплатан и очекујемо добар провод овдје на базенима", навео је Ћурчић.

Он је подсјетио да Џенан Лончаревић у Фочи наступа други пут, након концерта у Спортској дворани прије четири године поводом Дана општине.

"То је био један од најбољих и најпосјећенијих концерата у Фочи.

Џенан Лончаревић тада се одушевио што наша омладина познаје рокенрол, а он је у души рокер, воли да свира рокенрол, па је концерт са два сата продужио на три и по сата. Послије `Рибље чорбе`, то је у задњих 10 година био најпосјећенији концерт у Фочи", истакао је Ћурчић.

Главни циљ пројекта прекограничне сарадње "Туризам, адреналин и рафтинг авантура - ТАРА", који реализују општине Фоча и Плужине, јесте развој и промовисање прекограничног подручја двије локалне заједнице као јединствене туристичке дестинације за активни туризам.

Ријеч је о другом заједничком пројекту Фоче и Плужина који се заснива на рафтингу Таром као заједничком туристичком производу, али и на развоју других видова адреналинског туризма, а пратећи садржај пројекта је организација музичких и спортских догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана