Дан заљубљених уз Црвену Јабуку

Сања Јокић
Дан заљубљених уз Црвену Јабуку

Драго ми је што ћемо Дан заљубљених провести са Бањалучанима и свима онима који нам се 14. фебруара придруже на концерту, а то вече препустићемо емоцијама да диктирају темпо и репертоар.

Рекао је ово јуче фронтмен легендарног сарајевског поп рок састава "Црвена јабука" Дражен Жерић Жера на конференцији за новинаре у Бањалуци.

- Бањалука ме подсјећа на лијепе дане и успомене, а једна од њих је и концерт који сам 1986. године одржао испред РК "Боска". Генерације које су живјеле и свирале осамдесетих биле су свједоци безбрижнијег времена у којем је радило много квалитетних бендова - казао је Жера.

Говорећи о данашњој музици рекао је да се више не зна шта је то што је квалитетно и музички вриједно, јер за некога је добро и оно "удара у главу ко шампањац".

Послије 26 година бављења музиком, како је казао, није се уморио. Каже да увијек постоји покретач и разлог који га "тјера" да сними нови албум и направи добар концерт.

- Кад будем осјетио да ми се све то не да престаћу да се бавим овим послом. Наша музика не умара људе, наше пјесме су ту да олакшају тугу, а једино што се промијенило у односу на прошла времена су бољи технички услови за стварање врхунског звука. Када сам се формирао као музичар није било лако снимити CD или плочу, а камоли ставити плакат. Тек послије три снимљене плоче могли смо организовати наступ, а данас је све другачије - истакао је он.

Критике на рачун његовог имиџа га не дотичу и каже да воли кад га критикују јер значи да вриједи.

- Ти мали мајмунчићи који критикују нечији изглед су за лијечење, а ово је супер вријеме у коме су се нашли јер од тога могу да живе и нешто зараде - категоричан је Жера.

Зоран Ђурић, директор "Queen estrade", која је организатор овог музичког спектакла казао је да га радује што је "Црвена јабука" остала досљедна свом препознатљивом звуку и романтичним пјесмама уз које су одрастале бројне генерације.

- Нисам могао да направим бољи избор доводећи "Црвену јабуку" у Бањалуку која ће на најбољи начин да прослави празник љубави - казао је Ђурић.

Генерални покровитељ спектакла је Балкан Инвестмент банка, а директор корпоративних комуникација у овој банци Јагода Матрак је рекла да ће 13. фебруара, заједно са Жером, посјетити Дом "Рада Врањешевић" како би обрадовали малишане, док ће оне мало старије водити на концерт.

Улазнице

Концерт "Црвене јабуке" биће одржан 14. фебруара у Спортској дворани "Борик" са почетком у 20 часова, а улазнице за концерт, по цијени од десет марака, моћи ће да се купе већ од данас на благајни СД "Борик" и на Тргу Крајине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана