Дајана Костић се удаје за милијардера

Блиц
Дајана Костић се удаје за милијардера

Ћерка дизајнерке Маријане Матеус и бизнисмена Миодрага Костића, Дајана Костић, ове године ће рећи судбоносно „да” украјинском милијардеру Дамиру Ахметовом, сазнаје „Блиц”.

Пар се упознао прије пет и по година током школовања у швајцарском Ле Росеју, престижној школској установи. Већ на почетку везе, млади Украјинац се до ушију заљубио у лијепу Колетову кћи и отада су нераздвојни. Своју романсу прошле године су озваничили вјеридбом.

Као вјеренички поклон, Дамир је својој изабраници купио луксузни стан у најскупљој згради у Лондону, процијењен на око пет милиона фунти.

То није први скупоцени поклон који је добила од њега. Само за Нову годину својој драгој је даровао мобилни телефон бренда „верту”, вриједан чак 7.000 евра.

- О приватном животу моје ћерке не желим да говорим. То сам и раније истицала и остајем при томе. Она је пре две недеље тек дипломирала на факултету, а њен приватни живот је само њена ствар - рекла је за „Блиц” Маријана Матеус.

Прошле године, када се у домаћим медијима појавила вијест да су се верили, већ су наговесјтили да би свадба могла бити ове године, када Дајана дипломира.

Иначе, Дамир је син Рината Ахметова, који је пословни партнер Дајаниног оца, српског бизнисмена Миодрага Костића. Њихово богатство процијењено је на око 40 милијарди долара.

Миодраг Костић власник је компаније „МК комерц”. Његово богатство процијењено је на 300 милиона евра, што га сврстава међу најбогатије у региону.

 Костић у Украјини обрађује 30.000 хектара земље и важи за успјешног бизнисмена.
Од 2006, тамо је уложио 35 милиона евра. Тада је и Дајана почела да се забавља са Дамиром.

Компанија Миодрага Костића „Агро-инвест” недавно је отворила највећи силос у Украјини, а уложено је 20 милиона долара. У тој земљи је временом стицао познанства и пословне везе, а с Ринатом Ахметовим најпре је пословно сарађивао, а сада су и пријатељи. Ускоро ће се њихове двије породице спојити у једну, венчањем њихове дјеце Дајане и Дамира.


Осим Дајане, Маријана Матеус и Миодраг Костић имају још двоје дјеце, Александра и Анђелу. Дајана је још након основне школе наставила школовање у Швајцарској.

Ко је Дамир Ахметов?

Отац Колетовог зета, Ринат Ахметов, такође је пословни партнер српског бизнисмена, па ће се вјенчање Колетове најстарије ћерке и Ринатовог мезимца добро одразити и на њихову дугогодишњу пословну сарадњу.
Четрдесетпетогодишњи Ахметов је власник неколико челичана у Европи. У 2010. је произвео 35 милиона тона гвожђа, приходовао 9,4 милијарде долара и запошљавао 130.000 људи. Власник је више од 100 компанија из области металургије, рударства, финансија, телекомуникација и пољопривреде. Познаваоци тврде да је ријеч о једном од најзначајнијих произвођача челика у ЕУ, али и о озбиљном трговцу електричном енергијом. Такође је власник украјинског фудбалског клуба Шахтјор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана