Да ли је на помолу велики краљевски скандал?

Aгенције
Да ли је на помолу велики краљевски скандал?

Неки старији чланови краљевске породице нису позвани на крштење принца Џорџа, које ће се одржати крајем овог мјесеца, јер његови родитељи желе да свечаност буде интиман породични догађај.

Тетке принца Вилијама, принцезе Ен и Софи, грофице од Весекса, изостављене су с пописа званица. Иако је Бакингемска палата одбила да коментарише овај скандал, чини се да ни Џорџови праујаци, принц Ендру и принц Едвард, такође нису позвани на дуго очекивани догађај који ће се одржати 23. октобра, пише "Дејли мејл".

Вилијам и Кејт су одлучили да раскину с краљевском традицијом и одлучили су да сина крсте у капелици у палати Ст. Џејмс, јер је простор мањи и интимнији од Бакимгемске палате. Крштењу ће присуствовати само најближа породица и пријатељи.

Попис званица није још потврђен, али ће крштењу вјероватно присуствовати краљица и принц Филип, принц Чарлс и војвоткиња од Корнвала, принц Хари, затим Кејтини родитељи, Мајкл и Керол Мидлтон, сестра Пипа и брат Џејмс. Очекује се и објава имена шесторо кумова, али ће то највјероватније бити Вилијамов дугогодишњи савјетник Џејми Лотер Пинкертон, најбољи пријатељ Томас ван Страубензе и бивша краљевска дадиља Тиги Лег Борк.

Одлука краљевског пара да промјени мјесто одржавања изненадила је многе, будући да су принц Вилијам, принц Чарлс, принц Ендру и принцеза Ен крштени у "Музичкој одаји" у Бакингемској палати, док је краљица крштена у приватној капелици палате.

Војвода и војвоткиња од Кембриџа одавно су показали да се неће држати старих краљевских обичаја.

Вилијам је за вјенчање смањио предложени попис гостију јер неке људе није познавао, а пар је одлучио, умјесто службеног портрета, да објави прву породичну слику принца Џорџа коју је сликао Кејтин отац Мајкл.

Пар је везан за палату Ст. Џејмс, гдје је донедавно био њихов дом, а испред олтара капелице лежало је године 1997. тијело Вилијамове мајке Дајане, када су јој породица и пријатељи одали почаст прије испраћаја у Вестминстерску катедралу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана