Да ли је Британи Марфи умрла због најбоље другарице?

Blic.rs
Да ли је Британи Марфи умрла због најбоље другарице?

Британин отац, Анђело Бертолоти, тврди да је његова ћерка трована отровом за пацове. Анђело се боји да су његова ћерка и британски сценариста Сајмон, који су умрли скоро под идентичним околностима, са само пет мјесеци размака, били мета владиних агената из сенке. И то зато што је глумица подржала своју другарицу из дјетињства.

Британин отац Анђело тврди да је у вријеме свој смрти Британи била под надзором владе и да су јој прислушкивали телефон након што је подржала Џулију Дејвис која је причала против Министарства унутрашње безбједности.

И Џулија, која је посејдовала документе о томе да Влада терористе из Мексика пушта преко границе, каже да је Британи била прогањана због тога што је стала уз њу. Она тврди да су научници из приватне лабораторије открили десет тешких метала у Британином организму.

Тешки метали се могу наћи у већини родентицида и инсектицида, што значи да се глумица могла отровати отровом за пацове или инсектицидом. - Нисмо примили ништа од Британиног оца и за сада остајемо при оним закључцима до којих смо дошли. Упала плућа и анемоја били су лијечени лијековима за прехладу. Сајмон је пио преписане лијекове – изјавио је Ед Винтер.

Исљедник је додао да ће ако буде потребно поново отворити случај када размотри доказе које му достави Британин отац. Он признаје да нису тражили отрове приликом Британине аутопсије, јер није било претпоставки да је била трована.

Само пет мјесеци послије Бритнине смрти преминуо је и њен вјереник Сајмон, под сличним околностима.

Линда Моџек, Сајмонова мајка, причала је о стању свог сина.

- Сајмон је пред смрт имао халуцинације да неке стварчице пузе из његове коже. Био је узрујан и постајао је све дебљи и надувенији. Све ово вријеме покушавамо да утврдимо шта се заправо десило. Нисам добила ништа од онога што је посједовао. Знам да је имао слику Ендија Ворхола, али Шерон је рекла да је она Британина. Није ме пустила да узмем ништа – прича Линда о томе како се Британина мајка понијела према њој након смрти њеног сина.

Линда је проговорила и о догађајима везаним за његову сахрану.

- Британина мајка се појавила окружена обезбјеђењем на сахрани, а када сам је замолила да ме пусти да будем у његовој соби, оставила ме је са обезбјеђењем. Све ми је то сумњиво. Вјерујем да су многе ствари заташкане, мој син је умро под тако сумњивим околностима. Сајмонова крв налази се у исљедниковој канцеларији и волела бих да буде испитана – каже Линда.

Након тога, Линда није могла да ступи у контакт са Шерон. Њој је сумњиво што су обоје умрли од упале плућа и анемије, а што нико то није довео у питање. Исљедник Ед Винтер за сада се држи онога што је открио у иницијалној аутопсији Британи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана