Да је жива, вечерас би славила свој 56. рођендан VIDEO

Срна
Да је жива, вечерас би славила свој 56. рођендан VIDEO

Британски принц Вилијам је имао је 15, а принц Хари тек 12 година кад је њихова мајка принцеза Дајана погинула у саобраћајној несрећи у Паризу, под још увијек недовољно разјашњеним околностима. Дајана би данас, да је жива, славила свој 56. рођендан.

Принчеви су раније данас, са војвоткињом од Кембриџа принцезом Кејт, присуствовали миси задушници посвећеној Дајани а потом и обишли њен гроб у Нортхемптонширу.


Ове године, 31. августа обиљежиће се 20. годишњица њене преране смрти. Уочи тог датума, америчка телевизијска кућа АБЦ приказаће 9. августа документарни филм "Прича о Дајани".

У "Причи о Дајани" појавиће се особе које су Дајани биле врло блиске, као што су њен брат Ерл и дизајнерка њене познате вјенчанице Елизабет Емануел. Они ће причати о Дајаниниом животу, односу са принцом Чарлсом, као и њеном гнијеву када су медији принца Харија назвали непристојним и неодгојеним дјететом.

Неки дијелови филма већ су угледали свјетлост дана, као што је изјава Дајаниног брата да "Дајана заслужује мјесто у историји", као и да "и они млађи од 35 година, који је се не сјећају, морају да знају да је била посебна особа, а не само љепотица."

Документарац се бави и трагичном несрећом у којој је Дајана погинула, као и заоставштином која је иза себа остала.

Премда Ерл Спенсер није имао превише наступа у јавности током живота своје сесте а ни након њене смрти, одлучио је, двадесет година касније, покуша да људима предочити њен живот како га је он својим очима видио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана