Чувени писац Ханиф Курејши преварен за 120.000 фунти животне уштеђевине

Агенције
Чувени писац Ханиф Курејши преварен за 120.000 фунти животне уштеђевине

Лондон - Лондонски писац и аутор бестселера Ханиф Курејши изгубио је животну уштеђевину од 120.000 фунти, након што је постао дио најновије преваре, преносе агенције.

Курејши, најпознатији по дјелу “Буда из предграђа”, рекао је да је изгубио новац након што је био убјеђен да га уложи у посао са некретнинама.

Сумња се да је човјек који је предложио инвестицију Курејшију за сличну количину новца оштетио и још неколико других клијената и “пријатеља”.

Писац, који признаје да мало зна о комплексним финансијским пословима, рекао је да је послушао савјет овлашћеног рачуновође фирме “Фишер Филипс” из сјеверног Лондона, са којим га је упознао његов агент још 2011. године.

Курејши је навео да је изгубљени новац био намјењен за “покривање успона и падова” њега као писца.

Компанија “Фишер Филипс”, за коју се сматра да има велики број клијената познатих јавности, јуче је оштро демантовала своје учешће, и рекао да је заправо њихов бивши партнер Адам Ворикер ову превару урадио потпуно сам.

Ворикер је иначе избачен из “Фишер Филипса” прошлог јуна.

Курејши о преваранту: Био је врло шармантан

- Питао сам мог агента да ли би могао да ми препоручи некога да ми среди рачуне. “Фишер Филипс” је потом послао човјека, који је био врло користан и шармантан. Он ми је и предложио ову инвестицију, као и да су у њу ушли и многи други клијенти и писци. Помислио сам да је то у реду, с обзиром да човјек ради за врло угледну фирму која послује већ 60 година - испричао је Курејши.

Он је испричао како је најприје уложио 50.000 па још 70.000 фунти, као и да је то било у мају прошле године.

- Сљедеће што знам јесте да сам добио позив од “Фишер Филипса”, гдје су ми рекли да је Ворикер добио отказ и да би требало да поразговарам са својим адвокатима. Речено ми је и да постоји мала могућност да добијем назад свој новац - каже Курејши.

Он је истакао и да је “Фишер Филипс” негирао да било шта зна о овом послу, да су одбили да му се извине, обештете, и уопште састану са њим.

Курејши, заједно са још двије жртве ове преваре, планира покретање тужбе против “Фишер Филипса”.

Иначе, Адама Ворикера, полиција је ухапсила још у марту, али оптужница до данас није подигнута.

Полиција је потврдила да се ради о мушкарцу од око 40 година, ухапшеног због лажног представљања и крађе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана