Чувени хрватски глумац је сина добио преко сурогат мајке и то прије 12 година

GS
Foto: Arhiva

Чувени глумац Горан Вишњић (51) је са женом Иваном Врдољак, која је промијенила име у Ева Вишњић, први Хрват који је дијете добио преко сурогат мајке и то 2011. године.

Њима је сина којем су дали име Виго Лео родила жена из Америке, 7. јула 2011. у једној клиници у Лос Анђелесу, граду у којем је и Марија Шерифовић преко сурогат мајке 2. децембра 2023. добила сина Мариа.

Како су писали хрватски медији, да су Ева и Горан преко сурогат мајке добили дијете нико ни од породице наводно није знао све док се беба није родила.

Виго је скраћени облик имена “Вигор”, што је име латинског поријекла и значи “животна снага”, док је име Лео настало од грчког “Леон” или латинског “Лео” што у преводу врло јасно значи “лав”, преноси Телеграф.

Разлог због ког је још 2011. преко сурогат мајке добио дијете у Горановом случају је засигурно и чињеница да се давно “пробио” у свијету и почео да живи у Америци, па су му се многа врата отворила доста раније, и у многе опције и могућности је био упућен прије него људи који нису имали исти пут.

Управо због тога је многим људима са наших простора сурогат мајка и све везано за то велика непознаница и нешто што “не могу да разумију и прихвате”, док је у Америци то одавно учестало и нормално.

Подсјетимо, Горан је врата Холивуда отворио улогом у култном споту за Мадонину пјесму “Тхе Поwер оф Гоодбyе” .

Горан и његова жена вјенчали су се 1999. године и имају старијег сина Тина ког су усвојили.

Тада се писало о Горановој превари, пошто је откривена његова ванбрачна веза с некадашњом школском пријатељицом из Шибеника, Мирелом Рупић, брујали су хрватски медији.

Мирела му је родила и дијете, а након судских окршаја он је признао ћерку и почео је да плаћа алиментацију. Са ћерком Ланом у почетку није имао близак однос, а касније се то наводно поправило.

Ева је Горану опростила, након чега су преко сурогат мајке добила Вига Леа, да би двије године касније усвојили још једно дијете, тада четворогодишњу дјевојчицу Софију Вивиен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана