Чувени амерички Срби дружили се на прослави Теслиног рођендана

С.К.
Чувени амерички Срби дружили се на прослави Теслиног рођендана

БЕОГРАД – Амерички глумац Жељко Димић (Jack Dimich) поријеклом из Козарске Дубице, чувени продуцент и члан Америчке филмске академије Ден Тана члан тима Аполо 11 и НАСА Дејвид Вујић били су почасни гости на прослави рођендана Николе Тесле у Београду.

Прославу, на којој су се дружила тројица славних америчких Срба је организовао Савез инжењера и техничара Србије, једна од четири најстарије инжењерске организације на свијету.

Димић, који се појавио у великом броју филмова и серија, како америчких тако и домаћих, тумачио је лик Николе Тесле у неколико наврата - у представи „Тесла" на Off Brodway и у филму „Теслин народ" који је квалификован за награду „Оскар" 2020. године у категорији играно- документарног филма.

Давиду Вујићу, српском члану мисије Аполо 11, поводом рођендана Николе Тесле, у Београду, гдје је у посјети од јуна, додијељена је Златна плакета тог великог српског научника.

Вујић, који је са својим тимом прије 64 године славио први корак човјека на Мјесецу, постао је и почасни предсједник Међународног Теслиног комитета.

Вујић је био члан тима седам српских инжењера који су учествовали у мисији слања првог човека на Мјесец.

Ден Тана је славни амерички угоститељ, спортски радник, филмски глумац и продуцент.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана