Чувена хрватска глумица постала часна сестра: Њеној љепоти су се сви дивили

ГС
Чувена хрватска глумица постала часна сестра: Њеној љепоти су се сви дивили

Позната глумица Едита Мајић у јеку популарности ријешила је да се одрекне каријере и посветила се монашком животу.

Наиме, она се дуго није оглашавала, те је након више од деценије проведене у затвореном самостану одлучила је да служи Богу.

Некадашња глумица отишла је у самостан св. Јосипа у шпанском граду Авили, гдје је постала часна сестра.

– Тај сусрет с Богом догодио се одједанпут, као бљесак, неочекиван дар његове љубави која се улива у твоје биће, апсолутно, одједанпут, незадрживо и до краја. Одједном ми је све постало јасно. Добила сам одговоре на сва постављена питања – описала је 2003. хрватска глумица свој преображај.

Јавност у Хрватској је била изненађена њеном одлуком која се догодила преко ноћи. Никоме није било јасно из ког разлога је ријешила да се одрекне свега.

Њен живот је био потпуно другачији од свакидашњег: није имала гријање у соби, ни топлу воду, спава у ћелијама на лежајима од сламе, а већи дио године проводи у посту и молитви.

Едита је у једном интервјуу објаснила како је у кармелићанке отишла разочарана површношћу живота какав је живјела.

– Који је разлог због ког вриједи живети? Ако је то само ово спољашње… Ових неколико годиница проживјети што љепше, а потом нестати у ништавилу, с телом прекривеним црвима у неком тамо хладном гробу… онда је боље уопште да не постојимо – рекла је Едита и додала да је у том периоду преиспитивања осјетила духовни позив, преносим Српскаинфо.

Како тумачи отац Мамић постоје двије врсте – традиционалнија, у заједници са другим пустињацима који живе у пустињским самостанима или опатијама, а другу врсту је одабрала сестра Едита и тај је самачки начин живота.

– Света Едита живи анахоретским начином живота, дакле у потпуној самоћи. Из оног што сам чуо, отишла је на једно такво мјесто, на један шумски пропланак у Шпанији. Јасно је да се за ово повлачење у самоћу неко одлучује због веће повезаности с Богом – каже отац Винко Мамић за Јутарњи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана