Чудна најмлађа милијардерка у САД

Агенције
Чудна најмлађа милијардерка у САД

Пут до успјеха је обично трновит. Међутим, случај Линси Торес је сасвим другачији, могло би се рећи и бизаран.

Она има 30 година и власница је ланца фаст фуд ресторана који се зове In-N-Out

Линси је и најмлађа милијардерка у Сједњеним Америчким Државама. Она међутим нема чак ни диплому факултета, а није прошла ни обуку за директора ресторана.

Све ово изгледа мање битно пред чињеницом да њен фаст фуд ланац In-N-Out има преко 280 продајних објеката у пет америчких држава. Линсин ланац ресторана процјењује се на више од милијарду долара!

In-N-Out ресторани су стекли толику популарност да су гости у стању да чекају сатима у реду пред отварање новог ресторана у ланцу.

Међу онима који обожавају њене хамбургере су милијардер Ворен Бафет, који је прије неколико година пред групом студената на Универзитету у Лос Анђелесу изјавио да би волио да он посједује овај ланац.

Занимљиво је како је до тога дошло.

Прва продавница фаст фуда "In-N-Out Burger" је започела са радом давне 1948. године, оснивач је заправо Линсин деда, Хери Снајдер, који је отворио први драјв-ин ресторан у Калифорнији, у Болдвин Парку 1948. године. Његова жена Естер је радила као књиговођа. Од пљескавице "за понијети", ланац је постао чувен по високом квалитету састојака у својим производима. И дан-данас се хамбургери праве један по један и увијек по поруџбини.

Необично је и то што су на њиховој амбалажи дискретно исписани цитати из Библије.

Када је деда Хари умро 1976. године његов други син, Рич, преузео је тада већ компанију, па је проширио ланац ресторана са 18 на 93 објекта. Линсин отац, Хари Гај Снајдер, постао је извршни директор 1993. године послије авионске несреће у којој гине његов брат Рич у 41. години.

Тада је ланац ресторана проширен на на 140 локација. Нажалост и Линсин отац умире од прекомјерне дозе дроге у 49. години када компанију коначно преузима Линси Торес те 1999. године.

О њој се јако мало зна - познато је да се удавала три пута и да нема никакву факултетску диплому. О њој ни у самом ресторану не знају практично ништа.

Водећи људи прехрамбене индустрије нису их виђали на састанцима. Говоре за њих да су "невјероватно повучени", и да је то њихова култура.

Блумерг је прошле године открио још неколицину "тајних милијардера". У те тајне милијардере спада и 70-годишња Еле Маршал која је четврта најбогатија жена САД тј. милијардерка захваљујући 15 посто власничког удјела у Koch Industries, а открили су и то да је она једна од четворо унучади злогласног нацистичког канцелара Јозефа Гебелса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана