Човjек који 64 године чува једну слику само за Новака Ђоковића: Нека се јави

B92
Човjек који 64 године чува једну слику само за Новака Ђоковића: Нека се јави

Породица Абрамовић из Никшића чува необичну фотографију Владимира Ђоковића. Након 64 године спремни да поклоне његовом славном унуку Новаку, ако се јави...

Изблиједјела фотографија стара 64 године, чувана у породичном албуму никшићке фамилије Абрамовић, као свједок давног времена, могла би да заврши у рукама чувеног Новака Ђоковића. Наравно, уколико се он јави или било ко из његове породице. А на слици је дједа Владимир, како стоји изнад базена у Звечану на Космету, у друштву једне дјевојке, спреман да скочи и расхлади се послије напорног дана у фабрици олова, цинка и сребра.


"Снимак је овјековечен на базену код Хотела број 3, у чијој близини је било и тениско игралиште. Ја сам био у води са бијелом гуменом капом, а поред мене су уживали и неки Енглези који су тада радили у руднику Стари трг, док се Владо у свом стилу забављао са дјевојком чијег имена не могу да се сјетим", прича за "Новости" Никола Тале Абрамовић (95), дугогодишњи пријатељ Нолетовог дједе и један од најпознатијих црногорских шофера, који је крстарио друмовима бивше Југе и европским магистралама.

Тале каже да је спреман да Ђоковићима поклони ову црно-бијелу фотографију.

"Највише бих волио да стиснем руку Нолету, загрлим га и кажем му коју ријеч за његовог доброг дједу, људескару. За Влада ме вежу најљепше успомене и ево у овим позним годинама осјећам потребу да се макар на овај начин одужим вјерном другу из младалачких дана, када смо скупа јели хљеб са седам кора. Његова смрт ме потресла, али нисам због здравља могао да му се поклоним пред одлазак у вјечност. Зато чувам читуљу из новина са којом понекад поразговарам", додаје Никола.

Саговорник "Новости" каже да се Владо по много чему издвајао од осталих, прије свега по љепоти.

"Био је шармер, пун духа и позитивне енергије, прави ђаволак на ког су се дјевојке њепиле. У његовом друштву увијек је било весело, а хумором је свима нама скидао умор. Био је јак карактер и на његову ријеч смо се увијек могли ослонити", испричао је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана