Чиме се играју британске краљице ФОТО

Aгенције
Чиме се играју британске краљице ФОТО

Дjетињство британских краљица и краљева сасвим сигурно није исто као и дjетињство свих нас обичних смртника. А какве су њихове играчке показаће нова изложба која ће у Бакингемској палате бити отворена 26. јула.

Краљица Елизабета II и њени најближи одвојили су дио својих најљепших успомена како би их приказали на изложби која ће све до јесени сасвим сигурно привући бројне знатижељнике у Бакингемску палату.

Више од сто најразличитијих предмета, међу којима је највећи број играчака краљице Елизабете али и претходних владара и владарки Велике Британије биће представљено посјетиоцима.

Кустоскиња изложбе под називом "Краљевско дјетињство" је Ана Рејнолдс, која је сакупила бројне порцеланске лутке, обучене у најдивније костиме, различите комплете возића и плишане играчке.

Уз њих ће бити приказане и фотографије чланова краљевске породице, до 250 година уназад. Тако ће посјетиоци моћи да виде и како су се играчке преносиле са генерације на генерацију, да би потом оне које су најдуже опстале на краљевском двору могли да виде и у природном облику.

Изложба "Краљевско дјетињство" биће отворен од 26. јула до 28. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана