Ћићолина: Филм Кума од скандала није о порно звијезди

Танјуг
Ћићолина: Филм Кума од скандала није о порно звијезди

Глумица Илона Сталер - "Ћићолина" изјавила је данас да филм Алесандра Меланцинија "Ћићолина - кума од скандала", који ће бити приказан на овогодишњем Међународном фестивалу документарног филма Белдокс, у Београду, не говори о њој као о порно звијезди, већ о њој као особи, Илони, о којој се мање зна.

"Гријеше сви који мисле да је то филм о Ћићолини као порно-звијезди. Међутим, тај филм освјетљава ону Илону-Ћићолину о којој се мање зна, по мени је Меланцини направио нешто више од документарног једноставно феноменалан филм", рекла је Ћићолина на конференцији за новинаре и додала да је она Илона која је бјежећи од "комунистичке диктатуре у Мађарској", стигла у Италију 1972. године.


Режисер филма Алесандро Меланцини рекао му је била част да ради са "поп иконом", "борцем за људска права", женом која данас бави сликарством и која је "слободна и ведра личност".

Ћићолина која је гошћа 10. Белдокса рекла је да је веома срећна што је у Београду, да јој се "свиђа народ" и пред фотографима и сниматељима позирала - обнажених груди.

Говорећи о свом политичком ангажману у Италији, рекла је да велики број људи гласа за њу и да је срећна што се изборила за доношење закона који се односе на људска права и права животиња.

"Изнијела сам 20 предлога закона о сексуалном образовању, о забрани експеримената на животињама, против смртне казне, за права затвореника да једном недјељно проведу вријеме са супружницимна, била сам против насиља над геј популацијом", рекла је Ћићолина и додала да воли мир и слободу, а не рат и "лицемерне политичаре који воле само власт, која им је важнија од секса".

Ћићолина је додала да су је одувијек одушевљавали Јоко Оно и Џон Ленон, јер припада хипи генерацији, и да се увијек залаже за "концепт љубави".

"Ја сам католикиња и кажем секс и религија се слажу", рекла је Ћићолина и додала: "Голи смо рођени, уживам да шетам гола, тако се осјећам слободно".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана