Chanel No. 5 покреће револуције

Глас Српске
Chanel No. 5 покреће револуције

Постао је познат као једина ствар коју Мерилин Монро носи у кревет, али судећи по новој помпезно најављиваној кампањи Chanel жели да вас увjери да ако и ви ставите на себе парфем Chanel No. 5 можда намамите Бреда Пита међу своје чаршаве...

Први пут у 91-годишњој историји парфема, њега рекламира један мушкарац.

И то не било који мушкарац - 48-годишњи Бред Пит је добио 7 милиона долара за неколико мини видео снимака (сваки у максималном трајању од 8 секунди) у којима партнер Анџелине Џоли рецитује стихове.

„Не смијемо да заборавимо да је Chanel Nо. 5 унио револуцију. Кад је представљен јавности срушио је сва правила напустивши безначајну орнаментацију и увео једноставну естетику и мирис који отјеловљује ослобађање од трендова, мирис који је модеран данас као и онда кад је настао", казао је Бред Пит у саопштењу.

Редитељ ТВ рекламе Џо Рајт (Гордост и предрасуда, Искупљење, Хана, Ана Карењина) рекао је да "величанствени" глас Бреда Пита довољно снажан да изнесе сведену црно-бијелу сценографију.

Аутор кампање за штампане медије је фотограф Стивен Клајн.

У мају, када је најављено да ће Бред Пит бити заштитно лице парфема, представница Chanelа је рекла: „Да бисте легенду држали свјежом стално морате мијењати њен поглед на свијет. Ово је први пут да ће један мушкарац причати о женском мирису. Мислимо да је парфем средство завођења између мушкарца и жене".

Глумац је тако наслиједио легенде попут Монроове, Никол Кидман, Одри Тоту и Карол Буке које су до сада биле заштитна лица парфема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана