Чекајући најпознатију бебу на планети

Aгенције
Чекајући најпознатију бебу на планети

Беба ће бити далеки рођак Влада Тепеша, а већ има страну на Википедији! Уколико још нису одлучили, Вилијам и Кејт могу дјете назвати по њему, савјетује славни пар Дејвид Бекам. Док нестрпљење и нервоза расту, а краљевска беба „оклијева" новинари вријеме прекраћују прикупљањем занимљивости о будућем британском краљу или краљици.

Упркос томе што новинари и репортери већ три недјеље логорују испред болнице у Лондону, ишчекујући да се супруга принца Вилијама породи, краљевска беба и даље не даје никакав знак.

И док се „Велико Кејтино чекање" наставља, агенција АФП доноси 10 занимљивих података о будућем британском краљу или краљици.

Стручњаци за генеологију откривају да ће беба бити у далеком сродству са влашким кнезом из 15. вијека, Владом III Тепешом, који је послужио као инспирација писцу Браму Стокеру за чувеног вампира Дракулу. Беба ће, такође, бити у сродству и са исламским султаном, наводним потомком пророка Мухамеда.

Финска влада је бебиним родитељима поклонила специјалну картонску кутију коју традиционално добијају све финске породиље, а која садржи све неопходне ствари - од одjеће за новорођенче, преко специјалних уложака за брусхалтере до кондома, како не би пребрзо дошло да нове трудноће.

Према традицији, краљевске бебе су долазиле на свијет у присуству министра унутрашњих послова, чији је задатак био да потврди легитимитет новорођенчета. Срећом по Кејт, такав обичај не спроводи се од 1936. године.

Бебина страница на Википедији

Бебини родитељи не морају да дјетету дају презиме, али уколико то буду жељели могу да бирају између Маунтбатен-Видзор, Велс или Кембриџ.

Поједина свјетска обиљежја, као што су Нијагарини водопади, фонтане на Трафалгар скверу у Лондону и ЦН кула у Торонту, биће освјетљена у знак добродишлице беби ружичастим или плавим рефлекторима, у зависности од тога да ли ће се родити дјевојчица или дјечак.

Након тронедјељног, узалудног чекања, новинаре испред болнице „Сент Мери" обузела је досада. Старије колеге их подсјећају да је ситуација 1982. године, када се принц Вилијам родио, била потпуно другачија.

Његова мајка, принцеза Дајана, преварила је медије, рекавши да треба да се породи 1. јула. Новинари су били потпуно затечени и неспремни када се принц родио 10 дана прије најављеног термина.

Грађани могу да се кладе на све и свашта у вези са бебом - од њеног имена до боје њене косе. Тренутно најпопуларније име је Александра за девојчицу и Џорџ за дјечака. Они који су се кладили на име Вејн, на пример, чија је квота 500 према 1, могу да очекују велику премију.

Краљевска беба већ има своју страницу на Википедији под насловом „Дјете војводе и војвоткиње од Кембриџа".

Бивша аустралијска премијерка Џулија Гилард исплела је кенгура за бебу.

Дејвид Бекам предложио је краљевском пару да бебу назову по њему.

„Мислим да би, уколико добију дјечака, требало да га назову Дејвид", рекао је недавно прослављени британски фудбалер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана