Цеца до 30.јуна треба да плати трећу рату

Агенције
Цеца до 30.јуна треба да плати трећу рату

Београд - Фолк пјевачици Светлана Цеци Ражнатовић рок за отплату треће рате од 500 хиљада евра казне због малверзација са трансферима фудбалера истиче 30. јуна, преносе агенције.

Портпарол Вишег суда у Београду Душица Ристић рекла је да ће Ражнатовићева пошто уплати трећу рату од 500.000 евра бити скинута и хипотека на кућу у Љутице Богдана, која је била уписана као гаранција да ће трећа рата бити уплаћена суду.

Пресудом из маја 2011. године осим затворских казни Ражнатовићевој и њеној сестри Лидији Оцокољић, која је са њом била осуђена је наложено да у буџет Србије уплате укупно милион и по евра на име одузете имовинске користи. 

Тај износ је подијељен у три рате, од по 500.000 евра.

Прву рату су уплатиле у јулу 2011, другу у децембру исте године, а трећу би требало да уплате до 30. јуна. 

Ражнатовићева је 22. фебруара прошле године одслужила казну кућног затвора када јој је скинута електронска наруквица коју је носила осам мјесеци, пошто јој је у затворску казну од годину дана био урачунат боравак у притвору од четири мјесеца током акције Сабља 2003. године. 

Ражнатовићева сестра Лидија Оцокољић која је заједно са њом била осуђена на шест мјесеци кућног затвора издржала је казну крајем октобра 2011, пошто је и она током “Сабље” у притвору провела непуна два мјесеца. 

Оне су, у складу са споразумом о признању кривице, оглашене кривим и осуђене на годину, односно шест мјесеци кућног затвора и наложено им је да у судски буџет уплате милион и по евра на име одузете имовинске користи. 

Према споразуму који је закључила са тужилаштвом, Ражнатовићева је признала кривицу, у замјену за годину дана кућног затвора и милион и по евра новчане казне, да је противправно присвајала новац од трансфера десет фудбалера ФК “Обилић” у иностране клубове и без дозволе држала 11 пиштоља. 

Лидија Величковић-Оцокољић нагодила се са тужилаштвом да призна да је помагала сестри у малверазацијма са трансфером фудбалера у замјену за шест мјесеци кућног затвора. 

Ражнатовићевој се међутим и даље суди у Првом основном суду у Београду као и њеном зету Предрагу Оцокољићу због оптужби за вријеђање и насилничко понашање према власнику фудбалског клуба “Млади пролетер” Александру Оларевићу 2007. године. 

Такође има и поновљено суђење по тужби Војислава Ђурковића из Бијељине који тврди да му пјевачица дугује 116.063 евра плус камате и судске трошкове. 

Извршна пресуда која је била донијета по тој тужби, укинута је одлуком Врховног касационог суда Србије почетком 2012. године, који је наложио понављање цијелог судског поступка који је поново кренуо у октобру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана