Чаз Боно ће посљедњу операцију обавити у Београду?

Blic
Чаз Боно ће посљедњу операцију обавити у Београду?

Син популарне пјевачице Шер, Чаз Боно, спреман је за посљедњу фазу своје промјене пола - операцију у којој ће му љекари уградити пенис. Једина дилема коју има је да ли ће операцију одрадити у Америци или у Београду, пише Блиц.

Чаз, једино дијете Сонија Бона и Шер, рођен је као дјевојчица Чазити Боно. Још 1995. јавно је објавио да је лезбијка, а процес промјене пола почео је 2008. године. У марту, 2010. је добио и званичну потврду о промјени пола, па се сада у свим документима води као мушкарац. Једино му недостаје мушки полни орган.

Београдски уролог Мирослав Ђорђевић најпознатији је транссексуални хирург у свијету, а Чаз је раније казао да жели да га Ђорђевић оперише.

"Потпуно је спреман за промјену пола, добио је све дозволе и ускоро ћемо кренути у поступак. Предложио сам му да операцију можемо да одрадимо у Београду или у Америци, гдје такође имам дозволу за рад. То је његова одлука и у догледно вријеме ћу знати гдје ће се радити", рекао је Ђорђевић Блицу.

Чаз је прошле године у емисији Хауарда Стерна рекао да ће вјероватно отићи у Београд.

"Тамо постоје доктори који раде ову процедуру најбоље од свих. Они буквално могу да убаце одређене лигаменте у ваш клиторис, мало га повећају, повежу тако да можете да мокрите кроз њега, и ставе вам импланте умјесто тестиса. Знате, биће мали, али ћу моћи да уринирам стојећи. За мене, то ће бити ултимативно добар осјећај", рекао је Чаз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана