Чаробна Нина представља Србију VIDEO

Глас Српске
Чаробна Нина представља Србију VIDEO

Пјесма "Чаробан", коју изводи млада пјевачица Даница Радојчић Нина представљаће Србију на "Пјесми Евровизије" 2011. у Диселдорфу. Изабрана пјесма, коју је компоновала Кристина Ковач, добила је највише гласова публике на српском избору за "Пјесму Евровизије", који се одржавао у суботу увече, а гдје су се за представника Србије такмичила три извођача.

Наиме, пјесма "Чаробан" је, са 14.900 освојених гласова, била апсолутни побједник избора, док је пјесма "Идемо даље" коју је компоновала и извела Aлександра Ковач освојила 5.994 гласа. Композиција Корнелија Ковача "Ринг ринг ринг", у извођењу групе "Бриз" освојила је 4.049 гласова.

Побједничку пјесму Кристина Ковач је компоновала у стилу својих пјесама са албума "У небраном грожђу", која је освојила публику, што показује убједљива разлика у броју гласова, јер су Нина и Кристина добиле гласова колико и остала два такмичара заједно.

ninaДвадесетједногодишња Нина која ће представљати Србију на 56. "Евросонгу", није могла да сакрије узбуђење послије проглашења побједника, те је само кратко прокоментарисала да је у шоку, јер се није надала побједи.  

 - Сада само желим да добро прославим победу - рекла је плавокоса Нина.

Спектакуларни избор представника Србије на "Пјесми Евровизије" отворила је Марија Шерифовић са незаборавном пјесмом "Молитва" која је Србији донијела побједу на "Евровизији".

Послије извођења пјесме, Марија је извршила жријеб, који је одлучио да ће прво наступати група "Бриз", потом Aлександра Ковач, па затим Нина Радојчић.

Са пјесмом Корнелија Ковача, прва је наступила група "Бриз", која је са пјесмом у духу попа осамдесетих развеселила публику у Кошутњаку, а вођа бенда је подсјетио на славне дане са групом "Вампири". Послије њих се на бини појавила Aлександра Ковач у елегантној црвеној хаљини, која је отпјевала пјесму "Идемо даље", за коју је текст написала њена покојна мајка Споменка.

Послије прве двије композиције, публику је апсолутно освојила пјесма "Чаробан", коју је извела Нина.

Први гости породице Ковач у емисији су били Дадо Топић, који је са Корнелијем сарађивао у "Корни групи", Тања Бањанин и хрватска звијезда Нина Бадрић. Гости избора били су и Борис Новковић, Aлександра Радовић и Јелена Томашевић.

На бини су се у забавном дијелу вечери нашли и Зое Кид из "Земље грува", Каролина Гочева, која је пјевала пјесму "Сребро и злато", те групе "К2". Гледаоце је потом забављао и занимљив трио Никола Булатовић, Мина Лазаревић и Милан Калинић - који су пјевали неке од најљепших Корнелијевих композиција.

На српском избору за пјесму Евровизије све композиције су се изводиле уживо, уз пратњу студијског бенда и гудачког ансамбла Радио-телевизије Србије. "Евросонг" 2011. биће одржан у Диселдорфу у Њемачкој од 10. до 14. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана