Чарли Шин потврдио: Ја сам HIV позитиван (VIDEO)

Агенције
Чарли Шин потврдио: Ја сам HIV позитиван (VIDEO)

Чарли Шин потврдио је у интервјуу за "Today" да је HIV позитиван.

"Овдје сам да признам да сам HIV позитиван. Морам да зауставим ове нападе", рекао је Чарли додајући да поједине гласине које су се могле чути претходних дана немају везе с истином.

На питање новинара када је добио дијагнозу, одговорио је: "Прије четири године. Почело је честим главобољама, лудачким мигренама и неконтролисаним знојењем. Чак сам и хоспитализован. Мислио сам да имам тумор мозга, мислио сам да је готово. Кад су обавили тестове, рекли су ми о чему се ради. Та три слова је тешко прихватити. То је прекретница у животу".

Новинар је тражио да чује нешто више о томе како је ту тајну чувао четири године. Шин му је раније рекао да су му многи људи који су били упознати с његовом дијагнозом раније тражили новац.

"Да, плаћао сам им. Не тако много, али ипак довољно. Не знам тачно колико људи ми је тражило новац, али сам им укупно дао милионе. Оно што људи заборављају јесте да тако узимају новац од моје дјеце. Мисле да сам то само ја, а имам петоро дјеце и унуку."

У писму које је претходног дана Чарли послао редакцији листа "Today" рекао је да је: "Бирао и ангажовао пратиље сумњивог морала. Без обзира на њихову репутацију, увијек сам користио кондоме и био отворен о својој дијагнози. Нажалост, моја искреност је довела до њихове издаје".

Чарли је испричао и да су многе проститутке које је ангажовао након секса одлазиле у његово купатило и фотографисале лијекове које узима због своје дијагнозе, а касније га њима уцијењивале.

На питање новинара зашто је и даље звао људе "сумњивог морала" у кућу, послије свих изнуда, одговорио је: "Био сам тако депресиван због свог стања,да сам се превише дрогирао, пио и доносио заиста лоше одлуке. То је моја кривица".

Упитан да ли је могуће да је некога заразио вирусом током протекле четири године рекао је да је то "потпуно немогуће". Ипак, признао је да је имао незаштићене сексуалне односе.

"То су биле двије особе које су већ биле пацијенти мог љекара и биле су упозорене да сам HIV позитиван", рекао је Шин. Он је додао и да је апсолутно свим особама с којима је у посљедње четири године ступио у сексуални однос рекао за своју дијагнозу – без изузетака.

Чарли се није сагласио с новинаром да је све што је раније радио спадало у такозвано ризично понашање на које упозоравају љекари. "Никад нисам убризгавао себи дрогу", рекао је он. Ипак, није сигуран како се заразио.

Није желоо да депресијом у коју је упао послије добијања дијагнозе оправда своје раније понашање и разне скандалозне изјаве.

"То је била посљедица стероида", рекао је он.

Чарли је рекао да се више не осјећа "обиљеженим" због HIV-а и да осјећа одговорност да буде бољи човјек и помогне многим другим људима.

Његов             љекар, који је гостовао у истој емисији, рекао је да захваљујући антиретровиралним љековима глумац може сасвим нормално да функционише и да га више од HIV-а брину његове болести зависности и депресија.

"У овом тренутку присуство вируса у Чарлијевој крви се не може детектовати", рекао је љекар, демантујући притом и писање појединих медија да глумац већ има и сиду.

Шин тврди да се више не дрогира, али да и даље "помало" пије.

"Ко зна, можда ће ми овај интервју помоћи да се решим и алкохола", рекао је он

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана