Бугари изнервирали Наоми Кембел – доживјела инцидент у Софији и оптужила их: “Расисти”

Г.С.
Бугари изнервирали Наоми Кембел – доживјела инцидент у Софији и оптужила их: “Расисти”

Некад најплаћенија манекенка на свијету Наоми Кембел доживјела је неугодно искуство на аеродрому у бугарској Софији. Наиме, познату манекенку је запослени замолио да оде на страну како би је посебно прегледао.

Наоми је у Бугарској боравила због модног снимања, а сматра да је разлог њеног издвајања расизам. Страни медији цитирају извор који тврди да је Наоми била јако узнемирена када је дошло до немилог инцидента.

Манекенка је касније виђена како излази са аеродрома прије него што су је аутомобилом одвезли до луксузног хотела у Софији.

“Јако се изнервирала. Цио инцидент ју је јако узнемирио. Веселила се узбудљивом снимању у Софији, али немили догађај засјенио је тај посао”, рекао је један њен пријатељ.

Расно профилирање се односи на сумњу, циљање или дискриминацију према особи на темељу њене етничке припадности, вјере или националног поријекла, а посљедњих година користи се за случајеве стварања стереотипних претпоставки због боје коже особе.

Наоми Кембел већ је имала неугодно искуство и то на аеродрому Хитроу кад је с аеродрома испраћена у лисицама након бурне свађе с полицијом. Тада је кружила верзија приче како се славна манекенка разљутила када јој је члан кабинског особља рекао да њена торба није спакована у авион јер је била претешка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана