Брегин Балкан на Пјесми Евровизије - VIDEO

Глас Српске
Брегин Балкан на Пјесми Евровизије - VIDEO

Милан Станковић са пјесмом Горана Бреговића "Ово је Балкан" представљаће Србију у мају на "Пјесми Евровизије" у Ослу, одлучили су у суботу увече гледаоци емисије "Три па једна за Осло" РТС-а, јавио је Б92.

- Нисам се надао. Не знам шта да кажем. Спремали смо се, ваљда је публика препознала ту енергију - рекао је Станковић.
У гласању гледалаца SMS порукама он је са Бреговићевом етно-поп пјесмом освојио највише, 58.428 од укупно 129.105 гласова.
Станковић, који се прочуо као учесник такмичења фолк пјевача "Звезде Гранда", рекао је у емисији да Бреговићеву музику воле "људи широм света, а да то нису (само) српски гастарбајтери".
У емисији "Три па једна за Осло" такмичила су се три пјевача са три Бреговићеве етно-обојене пјесме, уз пратњу његовог трубачког "Оркестра за свадбе и сахране".
Уз Станковића, учествовали су учесник ТВ такмичења "Ја имам таленат" Оливер Катић, који је пјевао "Хало председниче" уз помоћ пратеће пјевачице Јелене Марковић и поп пјевачица Емина Јаховић са "Ти квари игро".
Уз водитељку Мају Николић, Бреговић је, као домаћин емисије, рекао да је "Пјесма Евровизије" "постала добар фестивал, а раније је била давеж".
- Сви су покушавали да пишу шлагере. Сад (су ту) мали и дрчни из Казахстана, Грузије... сад је тај фестивал постао лијеп, сад и ја волим да га гледам... Некако ми је било нелогично да пишем нешто тужно за Евровизију. Ишло се на весеље - рекао је Бреговић током емисије.
У ревијалном дијелу евровизијски учесници Марија Шерифовић, Марко Кон, Јелена Томашевић и Давор Ебнер из групе "Регина" извели су, у пратњи Бреговићевог оркестра, кратку верзију хита "Њатерлоо", са којим је шведска група "AББA" побиједила на "Пјесми Евровизије" 1974. године.
Евровизијска побједница Марија Шерифовић отпјевала је уз Бреговићеве трубаче стари хит "Бијелог дугмета" "Ружица си била", Кон је извео "На задњем сједишту мога аута", Томашевићева "Ђурђевдан", а "Регина" "Замисли". Хрватска поп пјевачица Северина Вучковић отпјевала је "Гас, гас", а фолкер Харис Џиновић "Ти ме изневјери".
Николићева је најавила да ће РТС свој дио прихода од SMS гласова уплатити за треће прихватилиште за жене и дјецу - жртве породичног насиља "Сигурну женску кућу" у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана