Брега и Гробовласници запалили Арсенал фест

Агенције
Брега и Гробовласници запалили Арсенал фест

Завршно, треће вече Арсенал феста у Крагујевцу протекло је у знаку наступа Горана Бреговића, али и Рундек Карго трија, "Ван Гога", "Лета 3", "Коље и гробовласника", а своје хитове изводили су пред око 10. 000 љубитеља музике.

Горан Бреговић је у суботу на "Main Stageu" са својим Оркестром за свадбе и сахране и пјевачем Аленом Исламовићем, обиљежавао 40 година "Бијелог дугмета", али је у наступ уклопио и своје неизоставне хитове какви су "Мјесечина" и "Калашњиков". Наступ је почео скандирањем Југославији "Пљуни и запјевај", да би услиједио, до ситних сати, пресјек свих фаза "Дугмића", од "Не спавај мала моја" до "Напиле се улице", уз грлено пјевање публике која је испунила простор Кнежевог арсенала.  Моћан фестивалски сет лансирао је и "Ван Гог".

 Никола Пејаковић Коља  како је рекао, први пут у животу дошао у је Крагујевац, а судећи и по његовој и по реакцији публике, на свирку "Гробовласника" у срцу Шумадије памтиће по добром.

Пјесме  "Рајко", "Удаде се ти за коња", и завршна, "Ужички хероин" изазвале су овације публике. За спектакл на "Гарден стагеу" били су задужени "Рундек Карго трио" и "Лет 3". Поред нумера са посљедњег албума "Мостови", Дарко Рундек је у Крагујевцу прошао кроз већи дио своје каријере, укључујући и хитове из периода "Хаустора" попут "Узалуд питаш", "Би могао да могу"... Фантастичан наступ завршио је са "Апокалипсом" у којој га је публика у препуној Заставиној башти чак и надјачала у једном тренутку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана