Бред Пит снима филм о Крису Корнелу

Агенције
Бред Пит снима филм о Крису Корнелу

Фронтмен гранџ рок бендова “Audioslave” и “Soundgarden” напустио нас је прије двије године, а сада Бред Пит припрема филм о њему.

Филм “Као камен” (Like a Stone), по истоименој балади бенда “Audioslave” из 2002. године, биће мјешавина играних и документарних сцена, а у главној улози видјећемо Локлина Макдоналда.

Улогу Крисове супруге тумачиће кћерка Роберта де Нира Дрина де Ниро.

Филм ће режирати Питер Берг, познат по филмовима “Дан патриота” и “Хенкок”, а Бред Пит ће бити продуцент.

Њих двојица су били добри пријатељи, тако да у овом случају није ријеч о чистом бизнису.

Крис Корнел је извршио самоубиство у хотелској соби у мају 2017. године, након свирке у Детроиту. Према извјештају полиције, нагутао се лијекова, а затим се објесио.

Имао је 52 године, био је жива легенда гранџ музике. Гранџ су носили бендови који су израсли у Сијетлу деведесетих година “Soundgarden”, “Pearl Jam”, “Stone Temple Pilots”, “Alice In Chains” и неизоставна “Нирвана”. Продао је 15 милиона албума широм свијета и био номинован за 15 “Гремија”.

Након његове смрти удовица Вики Корнел поднијела је тужбу против љекара који му је преписивао лијекове, у своје и име троје дјеце коју је добила са Крисом.

Након смрти Криса Корнела објављене су његове завршене пјесме “You Never Knew My Mind” и “When Bad Does Good”, за коју је музичар постхумно награђен наградом “Греми”. Награду су у Корнелово име примила његова дјеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана