Брeд Пит прву главну улогу снимио је у Југославији, глумио је с легендарном Миленом Дравић

ГС
Foto: Принтскрин

Брeд Пит иза себе има више од тридесет година каријере у Холивуду те је снимио бројне успјешне филмове у којима је играо главног лика. Међутим, занимљиво је да је прву главну улогу снимао у Југославији односно на црногорском приморју.

Глумац је рођен у Оклахоми, а 1987. доселио се на Беверли Хилс у Калифорнију. Шест година је студирао глуму, а 1988. добио је своју прву главну улогу у "Тамној страни сунца" у којем глуми младог Американца којег породица води на Јадран како би се излијечио од кожне болести. Филм је сниман у Котору његовој околини у љето 1988. године, а због распада Југославије објављен је тек 1997. године.

Филм "Тамна страна сунца" је америчко-југословенски филм из 1988. године редитеља Божидара Боте Николића, а сценариј су по причи Николе Јовановића написали Ендру Хортон и Жељко Мијановић. Главне улоге у филму тумаче Брeд Пит, Шерил Полак и Гу Боyд.

У овом филму Брeд Пит игра Рика Клајтона, младића који пати од ријетке кожне болести, гдје учи важне животне лекције. Његову мајку игра Милена Дравић, поред осталих глумаца Горице Поповић, Соње Савић, као и многих других.

Редитељ Божидар Николић од 400 кандидата за главну улогу изабрао је Брeда Пита. Он је био веома срећан због избора и плаћен је само 1.523 долара за седам седмица снимања углавном у Котору.

Очекујући да излијечи свог болесног сина, америчка породица долази на јадранску обалу. Медитерански дани младића с ријетком кожном болешћу теку како се и очекивало, све док га дјевојка не натјера да пожели да постане неко други, преноси Кликс.

У 90-има је почео његов глумачки успон - 1994. глуми у филму "Интервју с вампиром", а услиједили су "Легенда о јесени" и "Седам". Након тога, 1997. године снима "Сјеме зла" те "Седам година на Тибету" и бројне друге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана