Бред Пит поручио Кинезима: Долазим!

Агенције
Бред Пит поручио Кинезима: Долазим!

Лос Анђелес - Бред Пит данас се придружио микроблогинг сајту Sina Weibo (Kineskoj verziji Твитера) и поставио кратку поруку, оворену за разна тумачења, баш као што је и она коју изговара у реклами за Chanel No.5, преносе агенције.

- Истина је. Да, долазим...- написао је Пит на свом налогу. 

Ове ријечи су изазвале праву лудницу у Кини, a зa сaмo неколико часова Питов профил је имао 101.000 пратилаца.

Будући да је Кина све уносније филмско тржиште, појављивање холивудских звијезда у Пекингу или Шангају постала је уобичајена ствар.

Кијану Ривс је виђен како цуња уличицама Пекинга, а Гвинет Палтроу се попела на бину да пјева у једном ноћнм клубу. 

Али Пит никад није био у Кини јер му је забрањен улазак у земљу од када је 1997. снимио филм „Седам година на Тибету" у коме је играо аустријског учитеља младог Далај Ламе.

У то вријеме кинеско министраство спољних послова је критиковало пристрасност филма у коме је 14. далај лама приказан у позитивном а кинески војници на Тибету у негатвном свјетлу. 

Пит се тако нашао у друштву Ричарда Гира, Мартина Скорсезеа и Харисона Форда, познатих симпатизера Далај Ламе. 

Још званично није потврђено да ли Бред стварно стиже у Кину, али нагађа се да ће, ако до посјете дође, она вјероватно имати везе са модом. Пит је, наиме, амбасадор француске модне куће Шанел.

Редитељ филма „Седам година на Тибету", Жан-Жак Ано такође је својевремено био на црној листи код кинеских власти, али је прошле године љубазно дочекан у Шангају гдје је предсједавао жиријем на међународном филмском фестивалу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана