Бошњак тужио Aнђелину Џоли

Глас Српске
Бошњак тужио Aнђелину Џоли

Писац, новинар и редитељ из БиХ који живи и ради у Хрватској Џејмс Џеј Бредок оптужио је холивудску глумицу Aнђелину Џоли да је идеју за свој редитељски првенац украла из његове књиге "Сламање душе".

Бредок, чије је право име Јосип Ј. Кнежевић, тврди да је Aнђелина идеју за филм "У земљи крви и меда" добила из његовог романа објављеног 2007. године.

У тужби новинара и књижевника стоји да је "главни женски лик у филму Aнђелине Џоли изложен константном мучењу и силовању од стране војника у кампу", о чему је он писао у свом роману.

Aутор наводи и да је Aнђелинина главна јунакиња, баш као и његова, "приморана да буде служавка војним старјешинама, што је дужност коју добија мали број заробљених", о чему је он, опет, писао у књизи "Сламање душе" (The Shattering).

Aутор је на суду тражио одштету за крађу идеје.

Aнђелинин првенац, чија је премијера заказана за 23. децембар, сниман је у двије верзије - на енглеском и српском језику, а све је изненадила вијест да ће се у америчким биоскопима филм приказивати на српском језику са енглеским титлом.

Западни сајтови, који су објавили ту вијест, муку су мучили са дефиницијом језика којим говоре Јужни Словени, па су објавили како ће се филм приказивати на "босанско-српско-хрватском" језику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана