Борис Бекер држи часове јоге у затвору

ГС
Борис Бекер држи часове јоге у затвору

Легендарни њемачки тенисер Борис Бекер који се налази на одслужењу затворске казне у Великој Британији због финансијских малверзација, према писању њемачких таблоида, осим што је ослабио, редовно тренира и држи часове јоге затвореницима, преноси Гардијан.

Бивши шампион Вимблдона у мају је пребачен из затвора Вандсворт у затвор Хантеркомб у близини Нафилда у Оксфордширу. У априлу је осуђен на двије и по године затвора због прикривања имовине од два и по милиона фунти како би избјегао плаћање дугова након банкрота.

Таблоид Билд, цитирајући извор близак Бекеру, рекао је да 54-годишњак редовно тренира у затворском фитнес студију и да се одрекао алкохола, који је забрањен. Извор је рекао да је ослабио око осам килограма.

Бекер такође ради као асистент заједно са затворским тренером за фитнес и психологију, користећи своје искуство бившег свјетског тениског шампиона број 1, известио је Билд.

Према извору, Бекер држи часове фитнеса, правилне исхране и кризног менаџмента за око 45 затвореника.

Такође се наводи да Бекер подучава друге затворенике "посебној врсти јоге и медитације", рекао је извор листу. "Као спортиста, предобро познаје успоне и падове побједа и пораза. Своје животно искуство преноси затвореницима".

Бекерова позиција је наводно повезана са бонус програмом који се примјењује у ХМП Хантеркомбу, затвору за мушкарце категорије Ц – ниске безбједности, у коме затвореници остварују додатне привилегије.

Хантеркомб се користи за притварање осуђеника из иностранства, што указује да ће Бекер, који живи у Великој Британији од 2012. године, вјероватно бити депортован из Велике Британије на крају казне.

Посљедњи подаци говоре да је од 197 мушкараца пуштених из затвора, 185 одмах депортовано. Бекер, који има сина који живи у Великој Британији, може да се жали на налог за депортацију, али се каже да је процес скуп и дуготрајан, преноси Б92.

Његов њемачки адвокат, Кристијан-Оливер Мозер, рекао је за Билд: "Наш клијент, Борис Бекер, наставља да се понаша добро у овим околностима и конструктивно се интегрисао у свакодневни затворски живот. У стању је да телефонира кад год пожели и да комуницира са спољним свиијетом. Сви додатни детаљи о његовом боравку у затвору подлежу заштићеним законима о приватности".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана