Борба која се завршила смрћу и повлачењем са сцене - познати и зависност

B92
Борба која се завршила смрћу и повлачењем са сцене - познати и зависност

У свијету славних експериментисање с дрогама прије је правило него изузетак, а борба са зависношћу неке позанте личности је коштала каријере, па чак и живота.

"They tried to make me go to rehab, but I said, 'No, no, no' ", пјевала је Ејми Вјнхаус која је због тешких зависности изгубила живот са 27 година.

"Сама је одлучивала да ли хоће да конзумира дрогу или не. Заправо је била врло јака и независна", рекао је њен бивши супруг Блејк и истакао да дрога није представљала њен главни проблем, већ алкохол.

Пронађена је мртва у свом стану у Камдену 2011. године пар недјеља након посљедњег концерта у Београду. Налази су потврдили да је пјевачица умрла од тровања алкохолом.

Филм "Замка за родитеље" лансирао је Линдзи Лохан (35) у праву дјечију филмску звијезду, и најавио да је пред њом сјајна глумачка каријера, коју су касније у други план гурнули њени бројни инциденти и борба са зависношћу. Ипак, на крају је успјела да се извуче и данас је срећно вјерена са Бајдером Шамасом.

Жена коју су звали "Глас"

Пјевачицу Витни Хјустон још је као тинејџерку с дрогом упознао њен брат. Зависност се наставила у вези с Бобијем Брауном (52), р'н'б пјевач и њеним први мужем.

"Превише смо пили и дрогирали се. Стално смо се свађали, а вољели смо се још више", објаснио је Боби својевремено.

"Очистио сам се давно прије ње - већ смо се развели. Била је снажна жена. Заиста се борила да спаси сопствени живот. У то вријеме сам имао снаге за себе - будући да сам био зависник, требало је да спасим себе како бих могао да спасим некога другог... Нажалост, растали смо се док сам покушавао да пронађем себе", присјетио се њиховог развода.

Хјустон је умрла у 48. години живота. У тренутку смрти у њеном организму је пронађен кокаин.

Дру Баримор је почела да се дрогира јако рано, имала је тек девет година када је почела да пуши цигарете, а након тог је све ишло само на горе. До тринаесте године била је алкохоличарка и редовно је користила кокаин, а већ до тада је већ једном била на рехабилитацији. До петнаесте године је успјела да се излијечи и од тада је њена глумачка каријера процвјетала

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана