Боно и друштво најплаћенији музичари планете

Глас Српске
Боно и друштво најплаћенији музичари планете

Према часопису "Форбс", бенд "U2" је зарадио 195 милиона долара у протеклој години, па су се Боно, Еџ и екипа нашли на првом мјесту листе најплаћенијих музичара планете.

"U2" тренутно приводи крају најуноснију турнеју у историји музике, у оквиру које је наступио пред око седам милиона људи.

На другом мјесту листе најплаћенијих музичара је бенд "Бон Џови", који је одржао 74 концерта у протеклој години и зарадио 125 милиона долара. Елтон Џон је трећи са "округло" 100 милиона, а четврта Леди Гага са 90 милиона долара, која је за годину одржала чак 137 концерата у 22 земље.

Пети је канадски пјевач Мајкл Бубле са 70 милиона, а шести Пол Макартни са 67 милиона. Бивши "Битлс" прешишао је групу "Blac Kyed Peas" за само шест милиона, пошто су они у посљедњих годину зарадили 61 милион долара.

Славна група "The Eagles" инкасирала је 60 милиона, а најмлађи на листи, канадска тинејџерска звијезда Џастин Бибер, зарадио је 53 милиона долара.

На десетом мјесту "Форбсове" листе је бенд Дејва Метјуза, који је одржао 68 концерата и зарадио готово милион по свирци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана