Бон Џови Обамин савјетник

Глас Српске
Бон Џови Обамин савјетник

Популарна америчка група "Бон Џови" није успјела ове недјеље да уђе у Кућу славних рокенрола, али је зато њен фронтмен Џон Бон Џови ушао у Бијелу кућу! Његов задатак је мобилизација цивилног друштва ради остваривања државних циљева. Aмерички предсједник Барак Обама именовао је рокера Џона Бон Џовија (48) за члана савјета за локална питања.

Џон Бон Џови је тако постао један од 25 чланова декретом основаног савјета, чији је тачан задатак "мобилизација утицајних особа из приватног сектора ради остваривања кључних политичких циљева", саопштила је Бијела кућа.

У саопштењу за медије истиче се рад Бон Џовијеве "Соул" фондације, непрофитне организације која је посвећена "разбијању круга сиромаштва и бескућништва у СAД".

Касније се напомиње и да је његова група "Бон Џови", основана 1983. године, у свијету продала више од 120.000.000 албума и одржала 2.600 концерата за више од 34.000.000 обожавалаца.

"Почаствован сам што сам изабран од стране предсједника да служим у новоформираном савјету Бијеле куће", изјавио је познати музичар.

„Из прве руке сам видио колико су јаки људи из јавног, приватног и непрофитног сектора када се удруже. Сви ми имамо улогу у помагању да се ријеше неки од најозбиљнијих проблема наше нације, и радујем се сарадњи са остатком савјета да помогнем тамо гдје могу."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана