Болдвин поново оптужен за убиство из нехата

Срна
Болдвин поново оптужен за убиство из нехата

Велика порота у Новом Мексику оптужила је данас холивудског глумца Алека Болдвина за убиство сниматељке Халине Хачинс током снимања филма "Раст", мјесецима након што је првобитни поступак против њега одбачен.

Он се терети за убиство из нехата и тиме је покренут кривични поступак против њега за смртоносну пуцњаву прије више од двије године на проби на сету снимања филма "Раст".

Оптужница је подигнута неколико мјесеци након што су тужиоци одбацили претходне оптужбе против глумца.

Болдвинови адвокати, Лук Никас и Алекс Спиро, издали су саопштење у име свог клијента у којем су рекли да се радују дану на суду.

Оптужница је услиједила је након независног форензичког теста који је закључио да је Болдвин морао да повуче окидач револвера који је користио на проби да би испалио метак који је убио Хачинсову. Налаз је био исти као и претходни тест ватреног оружја Федералног истражног бироа /ФБИ/.

Болдвин је негирао да је повукао окидач и рекао је да није одговоран за њену смрт.

Специјална тужитељка Кари Морисеј раније је рекла да ће поднијети нову оптужницу против Болдвина ако независни тест покаже да је револвер дуги "Колт 45", односно реплика, био у "радном стању".

Тужиоци су раније одбацили оптужбе против Болдвина на основу доказа да је чекић револвера модификован, омогућавајући му да пуца без повлачења окидача.

Оптужница на једној страници терети Болдвина за убиство из нехата на основу два алтернативна правна основа – изазивање смрти "непажљивим коришћењем ватреног оружја" и дјеловањем "без дужног опреза или пажње".

Главна руковалац оружјем на сету, Хана Гутјерез, такође је оптужена. Она ће ове године изаћи пред суд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана