Боки 13 ослобођен свих оптужби, није крив за прање новца

Г.С.
Foto: СДК.ме

Шоумен Бојан Јовановски, познатији као Боки 13, ослобођен је свих кривичних дјела која су му се стављала на терет.

Апелациони суд је донео одлуку да се Бојану Јовановском укида пресуда за кривично дјело преваре, након жалби који је његов правни тим поднио Апелационом суду.

Како се наводи, њему се више не стављају на терет кривична дјела прања новца и имовинске користи.

Апелациони суд је издао званично саопштење:

- Апелациони суд у Скопљу обавјештава у интересу јавности и медија да је поступање по кривичном предмету КОКЖ-153/22, јавности познатом као „Међународна унија“, након одржане јавне седнице и разматрања списа у г. предмет, пресуда, жалбе, приједлог Вишег јавног тужилаштва Скопље, као и усмени наводи изњети на јавној сједници, 24.01.2024.године, а након консултација и гласања 02.02.2024.године донијели су делимично пресуду. уважавајући жалбе Основног јавног тужилаштва за гоњење организованог криминала и корупције Скопље и окривљеног М.Ј. од С. на начин да је пресудом Основног кривичног суда Скопље КОК бр.49/20 од 07.04.2022. године:

Истовремено, Апелациони суд у Скопљу је решењем усвојио жалбе окривљених Б.Ј., Ј.Е., Х.Б. и окривљеног правног лица М.С., сви из С. а поводом жалбе и по службеној дужности пресуда Основног кривичног суда Скопље КОК.бр.49/20 од 04.07.2022.године из става 1 изреке у односу на окривљеног Б. Ј. из С., за кривично дело Превара из чл.247 став 4 в.в. став 1. и к.в.чл.45.КЗ и кривично дело прање новца и друге имовинске користи из кривичног дела из чл.273.став 1.КЗ.

Овако донијета одлука биће у целини објављена на сајту суда у року одређеном Законом о управљању кретањем предмета у судовима - додаје се у саопштењу.

Подсјећамо, Боки 13 је ухапшен 2019. године у акцији „Рекет“ због сумње да се бавио рекетирањем. Осуђен је на девет година затвора. У затвору је био све до новембра прошле године када је пуштен на слободу због здравствених проблема, преноси К1.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана