Бљештаво вјенчање Челзи Клинтон

Глас Српске
Бљештаво вјенчање Челзи Клинтон

Челзи Клинтон, кћерка бившег америчког предсједника Била Клинтона и актуелног шефа америчке дипломатије Хилари Клинтон, удала се у суботу, саопштили су њени родитељи, а пренијеле свјетске агенције.

Вјенчање Челзи Клинтон и Марка Мезвинског обављено је у суботу увече по локалном времену, у живописном мјесту Рајнбек, у савезној држави Њујорк, око 150 километара сјеверно од Њујорка, уз велике мјере обезбјеђења.
- Данас смо с огромним поносом и неописивим емоцијама током дивне церемоније у Aстор кортсу присуствовали вјенчању Челзи и Марка, који су били окружени члановима породица и блиским пријатељима - наводи се у саопштењу Била и Хилари Клинтон.
Вјерски обред обавили су рабин и свештеник пошто Челзи Клинтон припада методистичкој цркви, а Марк Мезвински је Јевреј.
На интернет се постављени снимци на којима се може видјети да је млада носила дугачку бијелу вјенчаницу без бретела и вео на глави, а у рукама букет бијелог цвијећа. До олтара је водио отац у тамном одијелу, какво је носио и младожења. Хилари Клинтон је била у хаљини боје фуксије.

Челзи има 30, а Марк 32 године, а на вјенчање је било позвано 500 гостију. Још прије вјенчања у јавности су се појавиле приче да ће свадба коштати око три и по милиона евра. Око пола милиона евра потрошено је на шатор који је стајао испред главне зграде на имању, а око 350 хиљада евра коштао је цвјетни аранжман, љиљани и орхидеје.

Гости су могли да користе луксузни тоалет са порцеланским шкољкама, дизајнерским тоалетним папиром и могућношћу избора музике. Свадбена торта дјело је Рона Бена-Исраела, који је радио и на филму "Секс и град 2".

Младенци су се вјерили прошле јесени, а Марк је тада драгој на руку ставио прстен вриједан више од милион долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана