Бизнис савјети Тонија Сопрана

Г.С.
Бизнис савјети Тонија Сопрана

Легендарни Тони Сопрано којег је у хит серији "Сопранови" глумио изненада преминули Џејмс Гандолфини, дао нам је неке од најефикаснијих пословних савјета.

Стручњаци пословног менаџмента као узоре неријетко наводе историјске личности попут Линколна, Атиле или чак Исуса Христа.

 

Ипак, неке од најефикаснијих пословних савјета дао нам је легендарни "контроверзни бизнисмен" Тони Сопрано којег је у хит серији " Сопранови" тумачио Џејмс Гандолфини, који је 2013. године нагло преминуо од последица срчаног удара.

Како водити успјешан тим или остваривати дуготрајне пословне везе само су нека од питања на која нам је одговор дао најпознатији мафијашки бос малих екрана, пише портал "Бизнис ноу хау" (Бусинесс Кноw Хоw).

Познанства су све

Тони Сопрано свјестан је како су снажне и позитивне везе кључ успјеха у пословном, али и приватном животу. С друге стране, недефинисани и конфликтни односи могу довести до нежељених резултата.

Опрезно с информацијама

Обратите пажњу гдје ћете говорити отворено. Није сваки разговор за свачије уши. Случајно откривена информација може довести до неспоразума и поткопати повјерење тима у вођу.

Будите на лицу места

Било да је ријеч о стриптиз бару илии талијанском ресторану, Тони Сопрано увијек је на располагању својим сарадницима те им својим присустством олакшава доношење одлука.

Пружите помоћ младима

Будите ментор младима јер они ће вам пружити подршку кад остарите. Тони је у посао увео свог нећака што је метода којом се омогућава лакши прелаз власти и подршка у кризним ситуацијама.

Верујте својим сновима

Тони Сопрано своје снове не схвата олако и у њима тражи смисао који ће неријетко пресудити приликом доношења пословне одлуке. Наша подсвијест често зна оно што свијест одбија прихватити.

Спојите посао с уживањем

Иако се идеја на први поглед чини контрапродуктивном, Тони комбинацију посла и забаве користи како би оснажио пословне везе.

Ипак, прије него што неки од ових савјета примијените у пракси, имајте у виду да је Тони Сопрано радио "са оне стране закона", као и да је на крају само ријеч о лику из ТВ серије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана