Бивши зависник од дроге постао свјетски шампион у покеру

Aгенције
Бивши зависник од дроге постао свјетски шампион у покеру

Прије годину дана Мерсон се, међутим, коначно ослободио погубне навике, за коју вјерује да би га у супротном коштала живота, а сада је освојио и овај престижни турнир и 8,53 милиона долара.

- Да немам ову страст, не знам гдеј бих данас био, уколико бих уопште био жив - изјавио је он за "Балтимор Сан" пред почетак мамутског турнира.

Као одликаш у средњој школи новопечени шампион је 2007. уписао Универзитет у Мериленду, али у то вријеме је већ свакодневно пушио марихуану, а почео је редовно да конзумира и кокаин, а покер је играо како би могао да купује дрогу. На другој години факултета је, међутим, схватио да је зависност већ превише узела маха и да ће га уништити ако нешто не предузме.

Због тога је најпијре отишао на програм одвикавања и рехабилитације, а затим је напустио факултет и професионално се посветио покеру. Породица је у почетку била против, али када су видјели да га нова страст држи подаље од дроге и свих осталих порока, а уз то још и доноси лијеп приход, помирили су се са ситуацијом.

Побједа на турниру представљала је коначну потврду да је био у праву, а Мерсон ју је доживио веома емотивно. У тренутку када му је уручена скупоцена наруквица од 100.000 долара која припада побједнику није могао да задржи сузе.

Овај маратонски турнир је, иначе, почео још у јулу и у њему је учествовалу укопно 6.598 играча. Током седам играчких сеанси од по 11 дана број им се смањио на девет. Ови финалисти су са игром започели у понедјељак увече, и играли су све док се није издвојила водећа тројка, која је у ноћи између уторка и сриједе у међусобној борби одлучила побједника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана