Бивши супруг Натали Вуд одбио да прича са детективима

Агенције
Бивши супруг Натали Вуд одбио да прича са детективима

Лос Aнђелес - Муж холивудске иконе Натали Вуд одбио је да разговара са детективима који су поново покренули истрагу њене смрти 1981. године, рекавши да је већ одговорио на сва њихова питања, преносе агенције.

Адвокат 82-годишњег глумца Роберта Вагнера рекао је да они који желе да доведу у питање првобитни закључак да је смрт Вудове била случајна заправо покушавају да “искористе и сензационализују” 30 година од њене смрти.

- Господин Вагнер је у потпуности сарађивао протеклих 30 година у истражи случајног дављења његове супруге 1981. Њега је полиција Лос Анђелеса интервјуисала више пута и он је одговорио на свако питање које су му поставили - рекао је Блер Берк, адвокат породице Вагнер.

Адвокатови коментари усљедили су послије извјешаја судских вјештака ове седмице у коме се наводи да је узрок смрти “дављење и други неутврђени фактори”.

Звијезда филмова “Прича са западне стране” и “Бунтовник без разлога” удавила се у ноћи 29. новембра 1981. у близини калифорнијског острва Каталина послије цијеловечерњег дружења са супругом и глумцем Кристофером Вокеном.

Њена смрт годинама је холивудска мистерија али је одлука полиције да у новембру 2011. поново отворе истрагу изненадила многе.

Разлог су биле тврдње капетана брода Дениса Даверна који је у књизи написао да се глумачки пар озбиљно посвађао прије него што је Вудова нестала и да је Вагнер одлагао потрагу за њом.

Преписпитивање извјештаја патолога урађено је прошлог маја али је ове седмице објављено и наводи се да су Вудова, Вагнер и Вокен били пијани послије вечере у ресторану али да су наставили да пију по повратку на брод глумачког пара.

Капетан брода рекао је да су схватили да је Вудова нестала око поноћи и да су прво мислили да се вратила чамцем на копно.

Узбуна је подигнута тек око 1.30 ујутру, покренута је потрага а њено тијело је пронађено лицем надоле у води, 200 метара од обале, док је чамац пронађен у близини брода.

У новом извјештају судских вјештака наводи се да неке од повреда на њеном тијелу нису резултат несреће, односно пада са брода или из чамца и додаје да судски вјештак “није у могућности да искључи ненасилан, непланиран улаз у воду”.

Портпарол полиције Лос Анђелеса рекао је да је Вагнер једини који није разговарао са детективима пошто је поново покренута истрага током које је испитано више од 100 људи.

Вагнеров адвокат навео је да су поновно отварање истраге подстакли “они који желе да експлоатишу и сензационализују 30 годишњицу смрти његове жене и њихове мајке”.

- Послије 30 година ни господин Вагнер ни његове кћерке немају нове информације - навео је адвокат.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана