Бивши шпански краљ водио дупли живот

Daily Mail
Бивши шпански краљ водио дупли живот

Хуан Карлос, бивши шпански краљ, имао је аферу са њемачком аристократкињом пуних 10 година, објављено је у новој књизи која је постала прави хит у Шпанији ових дана.

Наиме, како је објављено, Хуан Карлос је био у вези с аристократкињом која је млађа од њега чак 28 година, а пуних 10 година је водио двоструки живот.

Бивши краљ, који је абдицирао јуна 2014. године у корист свог сина Фелипеа, био је у романтичној вези са Корином цу Зајн Витгенштајн, а наводно је чак размишљао о разводу од супруге Софије, тврди Ана Ромеро, бивша новинарка и ауторка књиге “Финал де Партида”.

“Врло једноставно: њих двоје су били пар, и то је то”, рекла је Ана Ромеро на промоцији књиге, објашњавајући да су га људи из његовог најужег окружења одвратили од намјере да се разведе од Софије.

“Оно што можете прочитати у књизи јесте да је Хуан Карлос годинама водио двоструки живот, а то очигледно, није добро завршило”, каже ауторка књиге.

Ана Ромеро, која је некада извјештавала са краљевског двора за шпански “Ел Мундо”, тврди да су се Хуан Карлос и Корина цу Зајн Витгенштајн први пут срели 2004. године. Њихова веза је окончана недуго након што је Хуан Карлос абдицирао.

У својој књизи, која је објављена на 424 стране, ауторка се фокусирала на посљедње четири године његове владавине, када је његова популарност знатно опала. Иначе, прво издање књиге је распродато у року од 24 сата и већ се штампа друго издање.

“Ова књига је заправо хроника једне ере, ере када су Шпанци окренули леђа свом краљу”, каже Ромероова.

Иначе, прве вијести о “дружењу” Хуана Карлоса са Витгенштајновом су се појавиле негдје средином 2012. године. Она је разведена, а некада је била удата за принца чије презиме и данас носи. Наводно су заједно били на сафарију у Боцвани, гдје су одлетјели приватним авионом. Иначе, био је то пут пун пехова јер је краљ на том путу повриједио кољено.

Само путовање, тј. лов на слонове је изазвао бројне критике у шпанској јавности јер је то било вријеме економске кризе, када је незапосленост у земљи била на рекордном нивоу.

Сама чињеница да суверен земље у кризи одлази на луксузно путовање, с атрактивном пратњом, изазвало је осуду јавности.

Хуан Карлос, који је дуго био поштован као човјек који је водио успјешну транзицију Шпаније у демократију након смрти генерала Франка, на крају је био приморан да објави извињење упућено јавности због свог недоличног понашања. Међутим, то није донијело ништа његовој популарности, која је и даље била у паду.

Иначе, Витгенштајнова је рођена у Франкфурту, као држављанка Данске, одакле јој потичу родитељи.

Удавала се два пута: први пут 1989. године за британског бизнисмена Филипа Аткинса, с којим има кћерку, а други пут 2000. године за принца Казимира цу Зајн Витгенштајна, с којим је добила сина. Развела се 2005. године, али и даље носи његово презиме. Тренутно живи у Монаку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана